2016-07-30 06:07:11
Φωτογραφία για Γ. Λιλλήκας: Ο ΠτΔ να εγκαταλείψει τις αυταπάτες για λύση το 2016 και να αναλάβει δράση
Η μόνη λύση εφικτή εντός του 2016 είναι λύση τουρκικών προδιαγραφών, δηλώνει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εγκαταλείψει τις αυταπάτες και να αναλάβει δράσεις για να αποτραπούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί.

Σε δηλώσεις του σήμερα πριν τη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών με τους Πρέσβεις της Κύπρου στο εξωτερικό, ο κ. Λιλλήκας σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας ¨Φιλελεύθερος”, είπε πως παρουσιάζονται τρομακτικά στοιχεία για εξισλαμισμό των κατεχομένων, καθώς υπάρχουν σήμερα περισσότερα τζαμιά από τον αριθμό των σχολείων και από τον αριθμό των κατεχόμενων χωριών.

Όπως είπε ο κ. Λιλλήκας αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της τακτικής του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, την οποία εφάρμοσε για πρώτη φορά ως Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και αργότερα ως Πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια του να αλλοιώσει όχι μόνο τον δημογραφικό χαρακτήρα του νησιού αλλά και τον πολιτισμικό και τον θρησκευτικό και να ολοκληρώσει την προσπάθεια του για προσάρτηση των κατεχομένων.


“Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που κάποιοι επιμένουν ότι είναι εφικτή η λύση πριν από το τέλος του 2016”, είπε σημειώνοντας πως με αυτά τα δεδομένα και την πολιτική του Ερντογάν η μόνη λύση που είναι εφικτή πριν το τέλος του έτους είναι λύση τουρκικών προδιαγραφών και που θα προσφέρει στην Τουρκία πολύ περισσότερα από την προσάρτηση των κατεχομένων.

Ο κ. Λιλλήκας είπε πως αυτό που αναμένει είναι πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και άλλοι, θα εγκαταλείψουν τις αυταπάτες και ταυτόχρονα θα αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις ώστε έγκαιρα να αποτραπούν και να ανατραπούν οι σχεδιασμοί της Άγκυρας και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο με τη μεταφορά νερού από την Τουρκία όταν η αντίδραση από κυπριακής πλευράς ήρθε μόλις δύο ημέρες πριν τα εγκαίνια του αγωγού.

Οικονομία

Όσον αφορά την οικονομία, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι σε μια εποχή που η κυπριακή οικονομία έχει τεράστια ανάγκη από ρευστότητα και διακίνηση κεφαλαίων για να μπορέσει να κινηθεί το παζάρι, το α` εξάμηνο η Κυβέρνηση δαπάνησε μόλις το 20-22% από τους προϋπολογισμούς ανάπτυξης και πως στην περίπτωση των συγχρηματοδοτούμενων έχει δαπανήσει μόλις το 8% των εγκεκριμένων προϋπολογισμών.

Αυτό, όπως είπε, δείχνει μια εντελώς λανθασμένη αντίληψη από την Κυβέρνηση για το πώς θα μπορούσε να αναπτυχθεί η οικονομία, προσθέτοντας πως δεν αρκεί να κυνηγούμε ξένους επενδυτές καθώς υπάρχουν τα ευρωπαϊκά κεφάλαια που είναι διαθέσιμα και είναι λανθασμένη η προσέγγιση της Κυβέρνησης που θυσιάζει δεκάδες εκ ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να εξοικονομήσει μερικά εκατομμύρια.

“Θα πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να ξεφύγει από τη στενή λογιστική αντίληψη της οικονομίας από την πολιτική λιτότητας και να αξιοποιήσει όλα τα εγκεκριμένα κονδύλια αναπτυξιακού χαρακτήρα έτσι ώστε επιτέλους να δημιουργηθούν επενδύσεις έστω μικρές, να στηριχθούν οι επιχειρήσεις για να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας”, κατέληξε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ