2016-07-30 22:24:57
Φωτογραφία για Πέντε παράδεισοι στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, που ούτε φανταζόσασταν πως υπήρχαν [photos]
Το λεκανοπέδιο κρύβει αρκετούς φυσικούς θησαυρούς που προσφέρονται για εκδομές και χαλάρωση  Σας αποκαλύπτουμε 5... παράδεισους που βρίσκονται πιο κοντά σας απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε.

Ένας καταρράκτης μετά την Πεντέλη: Στο μέσον της… διαδρομής του ρέματος του Βαλανάρη (ξεκινά από τα υψώματα της Μαυρηνόρας και δημιουργεί το ρέμα της Ραφήνας), στο ύψος του Ντράφι δημιουργεί έναν καταρράκτη, έναν από τους λίγους -αν όχι το μοναδικό- στην Αττική.

Η μικρή λίμνη που σχηματίζουν τα νερά του καταρράκτη προσφέρεται για βουτιές και η ευρύτερη περιοχή για μια μίνι απόδραση.

Ο καταρράκτης είναι προσβάσιμος από την 2η στάση επί της οδού Αχαιών, όπου και θα δείτε ένα μικρό άνοιγμα πριν τον χωματόδρομο. Στρίψτε σε αυτό και θα τον δείτε από ψηλά. Σε τρία λεπτά από το μονοπατάκι που θα βρείτε μπροστά σας, θα είστε δίπλα του.

Μια πράσινη όαση στα Βόρεια Προάστια: Μέσα στο γκρίζο πυκνοκατοικημένο λεκανοπέδιο της Αττικής, βρίσκονται 950 στρέμματα όασης πρασίνου και οξυγόνου, στην οδό Μυκάλης στο Μαρούσι. Εκατοντάδες άνθρωποι απολαμβάνουν καθημερινά τη γαλήνη και τη φυσική ομορφιά του δάσους.


Πέραν του φυσιολατρικού, το Δάσος Συγγρού παρουσιάζει και ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και γοτθικό ενδιαφέρον: η μοναδική στην Ελλάδα ορθόδοξη νεογοτθική εκκλησία, αυτή του Αγίου Ανδρέα, βρίσκεται κρυμμένη πίσω από την πυκνή του βλάστηση, όπως και το σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλλερ αρχοντικό της οικογένειας Συγγρού.

Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου:

Ένας φυσικός θησαυρός δίπλα μας. Παράλληλα με την Λεωφόρο Πεντέλης, από την Νέα Πεντέλη μέχρι το Χαλάνδρι, τρέχει το ρέμα. Σε πολλά σημεία του προσφέρει εύκολη πρόσβαση, ενώ οι όχθες του είναι καλυμμένες με δέντρα διαφόρων ειδών. Το ρέμα πηγάζει από την Πεντέλη και ακολουθεί μια πορεία προς τα νότια περνώντας από τους δήμους Νέας Πεντέλης, Μελισσίων, Βριλησσίων και Χαλανδρίου πριν ακολουθήσει υπόγεια πορεία.

Μια λίμνη δίπλα μας Μισή ώρα από την Ομόνοια, σε απόσταση 30 χλμ., στην ανατολική πλευρά της Πάρνηθας και σε υψόμετρο 600 μέτρων, το τοπίο δεν θυμίζει σε τίποτα το κέντρο της Αθήνας. Ηλίμνη Μπελέτσι δημιουργήθηκε δεκαετία του ’70 από… κατασκευαστικό λάθος και βρίσκεται ανάμεσα στο πυκνό πευκοδάσος, τις βελανιδιές και τα πλατάνια, άγνωστη στους περισσότερους.

Έχει έκταση 5.000 τ.μ. και βάθος που φτάνει σε κάποια σημεία τα 5 μ.  Το όνομά της το οφείλει στην κοντινή κορυφή Μπελέτσι, ωστόσο είναι γνωστή και ως λίμνη Κιθάρα, λόγω του σχήματός της.

Η λίμνη, σήμερα, αποτελεί μια υδάτινη όαση της περιοχής, και η πρόσβαση γίνεται μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Στην έξοδο προς Βαρυμπόμπη ακολουθείτε την κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Δεκελείας που οδηγεί στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Φτάνοντας στην οδό Αγίας Τριάδας, στρίβοντας αριστερά και ακολουθώντας την οδό Κίρκης, οδηγείται κανείς κατευθείαν στη λίμνη.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, χτισμένο σε ένα ξέφωτο του οροπεδίου Αγίας Τριάδας-Κατσιμιδίου, από όπου μπορεί να απολαύσει κανείς την υπέροχη θέα προς το Λεκανοπέδιο.

Η Αφρική και ο Αμαζόνιος λίγα λεπτά μακριά μας:

Κατ’ αρχήν μην παραλείψετε να εφοδιαστείτε με τον χάρτη του πάρκου στην είσοδο του καθώς θα σας βοηθήσει πολύ στην περιήγησή του. Πανέμορφα ζώα από όλο τον κόσμο θα μαγέψουν και θα εντυπωσιάσουν όλη την οικογένεια και θα σας χαρίσουν μοναδικές αναμνήσεις.

Το Αττικό ζωολογικό πάρκο διαθέτει πάνω από 350 είδη ζώων, ενώ σχεδόν τα μισά είναι είδη απειλούμενα ή προς εξαφάνιση. Εκτός από τα πολλά εξωτικά ζώα, ένα τμήμα του πάρκου είναι αφιερωμένο στην ελληνική Πανίδα όπου ξεχωρίζει ο χώρος της καφέ αρκούδας.

Οι λάτρεις των πουλιών θα χορτάσουν τα τα βλέπουν, αφού στο παρελθόν λειτουργούσε ως Ορνιθολογικό Πάρκο με την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στον κόσμο.

Καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, αντιλόπες, ροζ φλαμίγκο, τζάγκουαρ, πιγκουίνοι, ιπποπόταμοι, ρινόκεροι, καμήλες…Κάθε λογής ζώα σας περιμένουν να τα θαυμάσετε. Μην παραλείψετε να δείτε από κοντά τους νεοαφιχθέντες δράκους του Κόμοντο και τους μυρμηγκοφάγους.

Την παράσταση όμως σίγουρα κλέβουν οι παινχιδιάρηδες θαλάσσιοι ελέφαντες και τα πανέξυπνα δελφίνια με την μοναδική εμφάνιση τους στην πισίνα του πάρκου.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
To Tivoli με προβιά... λύκου!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
To Tivoli με προβιά... λύκου!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ