2016-07-31 11:55:49
Φωτογραφία για ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Eισβολή στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές το πρωί της Κυριακής, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η λειτουργία, διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη.

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν φυλλάδια διαμαρτυρίας κατά των εκκενώσεων, ενώ ήρθαν σε αντιπαράθεση με πιστούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον ναό. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ που προχώρησαν σε περισσότερες από 20 προσαγωγές.

«Μπαράζ» επιθέσεων σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε «μπαράζ» επιθέσεων έχει οδηγήσει πάντως η επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση τριών υπό κατάληψη κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας ταυτόχρονα και σημαντικές εσωτερικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα ξημερώματα της Παρασκευής καταγράφηκαν δύο επιθέσεις κατά γραφείων του κυβερνώντος κόμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στα Εξάρχεια, έξω από το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη. 


Συγκεκριμένα, περίπου στις 04:00 το πρωί, ομάδα περίπου 15 ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από την οικία του υπουργού Επικρατείας, στην οδό Βουλγαροκτόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τέταρτη φορά που το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη γίνεται στόχος, καθώς τον Ιούνιο είχε σημειωθεί και πάλι επίθεση κατά αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο και τον Νοέμβριο του 2015, είχαν εκτοξευθεί μολότοφ κατά της οικίας.

Παράλληλα, επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Πετράλωνα, αλλά και στην Καλαμαριά, επί της οδού Ξενοφώντος και Τριανταφυλλίδη, όπου άγνωστοι, χρησιμοποιώντας σφυριά και σιδηρολοστούς, προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες. 

Ειδικότερα, περίπου στις 03:00 άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στα Άνω Πετράλωνα, επί της οδού Δρυόπων 31. Στη Θεσσαλονίκη οι δράστες εμφανίστηκαν γύρω στις 02:50 τα ξημερώματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επί των οδών Ξενοφώντος και Τριανταφυλλίδη έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας πιθανότατα σιδηρολοστούς και σφυριά και προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Το κύμα των επιθέσεων, συνοδεύεται από κύμα καταλήψεων, σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Γιάνεννα.

Προβοκατόρικες ενέργειες χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τις επιθέσεις και επισήμανε πως αποσκοπούν «στη συντηρητικοποίηση των αντανακλαστικών της κοινωνίας». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Οι βανδαλισμοί από αυτόκλητους "εργολάβους" του κινήματος δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική διαμαρτυρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε εκβιάζεται, ούτε τρομοκρατείται από μαφιόζικες πρακτικές».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ