2016-07-31 18:07:16
Φωτογραφία για Απίστευτη καταστροφή! Κάηκαν 20.000 στρέμματα από την μεγάλη πυρκαγιιά στη Βόρεια Εύβοια [photos}
Τεράστια έκταση πήρε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βόρεια Εύβοια, μ' αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα δάσους να καούν ολοσχερώς! Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι φλόγες κατακαίουν τα πάντα από την λίμνη μέχρι την περιοχή Κατούνια. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μεγάλη μάχη να σώσουν το υπόλοιπο πράσινο της περιοχής.

Το πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς ξεπέρασε τα 12-15 χιλιόμετρα! Οι φωτογραφίες του eviazoom.gr αποτυπώνουν τον πύρινο εφιάλτη!

«Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια», τόνισε σε δήλωσή του το Σάββτο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, που βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, απ΄όπου και παρακολούθησε την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.


Παράλληλα, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτίμησε ότι δεν θα απειληθεί η Λίμνη από την πυρκαγιά, παρ' ότι είχε φτάσει πολύ κοντά.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια, ωστόσο όλοι οι κάτοικοι των γύρω χωριών είναι σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από το πρωί της Κυριακής, επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 44 πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 7 μηχανήματα, 11 υδροφόρες, πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Επίσης, οι δυνάμεις στην Εύβοια έχουν ενισχυθεί με πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων από τη Θεσσαλονίκη, 10 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τη Δυτική Μακεδονία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ... ΤΖΟΥΤΖΑΚ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ... ΤΖΟΥΤΖΑΚ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ