2016-07-31 20:18:33
Φωτογραφία για Το παραθαλάσσιο χωριό στη Γαλλία που έχει μαγέψει τους πάντες! [photos]
Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά παραθαλάσσια χωριά της Γαλλίας. Λέγεται Etretat, βρίσκεται στην περιοχή της Νορμανδίας στη βορειοδυτική Γαλλία και είναι ένα δημοφιλές τουριστικό μέρος περίπου 32 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χάβρης.

Τα σπίτια σχεδόν μέσα στη θάλασσα, το παραδοσιακό του ύφος και τα φημισμένα βράχια του το κάνουν να ξεχωρίζει και το βάζουν στις πρώτες θέσεις στις επιλογές των τουριστών στην περιοχή. Οι απότομοι βράχοι του, μεταξύ των οποίων υπάρχουν τρεις φυσικές καμάρες και η μυτερή «βελόνα» τους προσφέρουν μια μοναδική, πανοραμική θέα που προκαλεί δέος στον επισκέπτη.

Σίγουρα κλέβουν την παράσταση με το φυσικό κάλλος τους που δημιουργήθηκε από τη διάβρωσή τους. Αυτά τα βράχια αλλά και οι παραλίες προσέλκυσαν και ενέπνευσαν πολλούς καλλιτέχνες και κυρίως ιμπρεσιονιστές ζωγράφους όπως τον Boudin και τον συγγραφέα Maurice Leblanc.

Εκτός από την μαγευτική θέα και τον βράχο που αποτελεί αξιοθέατο, στο χωριό θα δει κανείς κτήρια ακόμη και από το Μεσαίωνα με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και άλλα παλιά, εντυπωσιακά κτήρια. Πράσινα λιβάδια, λόφοι και γραφικοί κολπίσκοι συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό βγαλμένο σαν από πίνακα ζωγραφικής. Εξίσου γνωστή είναι και η παραλία με τα βότσαλα ενώ πίσω από τους βράχους ο επισκέπτης μπορεί να κάνει εκπληκτικούς περιπάτους και να συναντήσει νέες εκπλήξεις. Το βράδυ τα φωτισμένα σημεία της περιοχής δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό.

Εξίσου ενδιαφέρον έχει η παλιά πλατεία με την αγορά που σε ταξιδεύουν στο χρόνο και οι εκκλησίες. Επιπλέον όσοι αγαπούν το γκολφ, είτε να παίζουν είτε να παρακολουθούν θα δουν ένα ιδιαίτερο γήπεδο γκολφ σκαρφαλωμένο στις κορυφές του βράχου, δυτικά του θέρετρου Etretat, πάνω από 45 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας που προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία παιχνιδιού. Το χωριό Etretat ενδείκνυται για όσους θέλουν να κάνουν ένα διαφορετικό ταξίδι στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γαλλία. Ένα ρομαντικό θέρετρο που προσφέρει την μαγεία της φύσης και το ταξίδι στα μεσαιωνικά χρόνια μέσω της αρχιτεκτονικής. Ένας προορισμός που ανταμείβει σίγουρα όποιον τον επιλέγει…
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ