2016-08-03 19:22:08
Φωτογραφία για H Διεθνής Αμνηστία τα βάζει με την Αυστραλία για τους πρόσφυγες
Η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορούν την Αυστραλία για απάνθρωπες τακτικές ενάντια στους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων το οποίο βρίσκεται στο νησί Ναάρου οι πρόσφυγες βασανίζονται υπό απάνθρωπες συνθήκες ώστε να σταματήσουν να έρχονται στην Αυστραλία.

Καθημερινή βία, απόπειρες αυτοκτονίας και στέρηση ιατρικής περίθαλψης σε προσφυγόπουλα είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες οι οποίες κατεγράφησαν από τη Διεθνή Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια επίσκεψης τους στο κέντρο κράτησης τον Ιούλιο.

Ανώτατο στέλεχος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε σχετικά πως «δεν υπάρχει άλλο ανεπτυγμένο κράτος το οποίο να ακολουθεί τέτοια πολιτική με ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από την καταπίεση και δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Δεν υπάρχει προηγούμενο για αυτή την κατάσταση.

Η επίσκεψη στο νησί Ναάρου έγινε απροειδοποίητα, μη δίνοντας στις αρχές την ευκαιρία να αντιδράσουν ανάλογα. Αυστραλοί αξιωματούχοι αρνούνται μέρος των κατηγοριών, χωρίς να διευκρινίζουν ποιες, ενώ κάλεσαν τη Διεθνή Αμνηστία να τους ειδοποιεί πριν εκφράσει τόσο βαριές κατηγορίες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ