2016-08-09 10:37:09
Φωτογραφία για Απολογισμός έργου από τον απερχόμενο Λιμενάρχη Πάτρας
Δυόμισι χρόνια μετά ο Τρύφωνας Κοροντζής αφήνει τη θέση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πάτρας, καθώς μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία. Ο αξιωματικός του Λ.Σ. είχε επιλεγεί ως ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς το 2015 σε τελετή που είχε διοργανώσει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Λίγο πριν αποχωρήσει προχώρησε σε μια απολογισμό του έργου του. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, και την αποφυγή έκνομων πράξεων, από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας από 24/01/2014 έως 30/06/2016 επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.762.377,93 ευρώ»

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται «εκ του προαναφερόμενου ποσού, 1.122.085,13 ευρώ αφορούν  παραβάσεις διατάξεων Γενικών και Ειδικών Κανονισμών Λιμένα, 449.310,00 ευρώ αφορούν ποσά που αντιστοιχούν σε άμεση είσπραξη προστίμων για παραβάσεις συγκεκριμένων διατάξεων του Ν
. 3446/06 και έχουν αποδοθεί στην αρμόδια ΔΟΥ, 101.802,80 ευρώ για παραβάσεις αδικημάτων λοιπής νομοθεσίας (π.χ. Αιγιαλού Παραλίας - Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος),  42.230,00 ευρώ για παραβάσεις διατάξεων Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου (Ν.Δ. 187/73) και των σε εκτέλεση αυτών κανονιστικών πράξεων, 28.300,00 ευρώ για παραβάσεις αλιευτικής νομοθεσίας, 2.000,00 ευρώ για παραβάσεις άρθρου 12 Ν. 489/76 (Ανασφάλιστα Οχήματα), και 16.650,00 ευρώ για παραβάσεις Ν. 4256/14.»

Επιπλέον «σχηματίστηκαν 1.380 δικογραφίες για αδικήματα του Κοινού Ποινικού Δικαίου καθώς και Ειδικών Ποινικών Νόμων και συνελήφθησαν 339 διακινητές, 1.113 ταξιδιώτες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, 1.029 οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα της χώρας για την Ιταλία καθώς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, 1 για Παραβίαση Περιοριστικών Όρων, 23 Περί Ναρκωτικών, 12 Περί Καπνικών Προϊόντων, 1 για οπλοκατοχή και τέλος σε συνεργασία με την  ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν 378 υπήκοοι τρίτων χωρών εντός και περιοχών πέριξ του λιμένα Πάτρας οι οποίοι και προσήχθησαν αρμοδίως. Ακόμη κατασχέθηκαν 154 οχήματα και 2 πλωτά μέσα.»

Ο ίδιος λέει ότι παρέλαβε ως Λιμενάρχης το Κ.Λ. Πάτρας στις 24 Ιανουαρίου 2014 «σε συνθήκες δύσκολες καθώς την υπηρεσία ταλάνιζαν έρευνες των Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά και πειθαρχικές έρευνες σε βάρος στελεχών του, πλειάδα θεμάτων ήταν ανεπίλυτα για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ την ίδια στιγμή υφίσταντο ελλείψεις σε επιχειρησιακά μέσα και συντηρήσεις αυτών, σε αναλώσιμα υλικά και σε υλικοτεχνικές υποδομές».

Κατά τη θητεία του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, σημειώνει, «έγινε συγκρότηση μεικτών κλιμακίων ελέγχου (στελέχη από τον Τομέα Ασφάλειας - Ανάκρισης, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών, Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών, κινητή μονάδα XRAY με συμμετοχή και στελεχών από τα Λιμενικά Τμήματα στην περιοχή των οποίων πραγματοποιούνται οι έλεγχοι), με επέκταση των ελέγχων σε οργανωμένη βάση όχι μόνο στον λιμένα Πάτρας αλλά και στους λιμένες Ρίου, Αντιρρίου και Αιγίου με αποτέλεσμα η Λιμενική Αρχή της Πάτρας να είναι στην πρώτη θέση στην Ελλάδα σε θέματα SIRENE και στις πρώτες θέσεις της ΕΕ, επήλθε βελτίωση σε υλικοτεχνικές υποδομές με την μετακίνηση του τομέα Ασφάλειας - Ανάκρισης σε νέο κτίριο με πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας για τα στελέχη, εκπονήθηκε ειδικό σχέδιο δράσης για να αντιμετωπιστεί η προσπάθεια εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στη λιμενική ζώνη ενώ πραγματοποιήθηκαν κοινές επιχειρήσεις με την ΕΛ.ΑΣ. εντός και εκτός περιοχής λιμένα προκειμένου να εντοπιστούν και ακολούθως να προσαχθούν αρμοδίως»

Επιπροσθέτως «συγκροτήθηκε με Ημερήσια Διαταγή η Ομάδα Μοτοσικλετιστών Αμέσου Επεμβάσεως (Ο.Μ.Α.Ε.) προκειμένου να επιτευχθεί η άμεση επέμβαση στελεχών Λ.Σ. όπου απαιτείται σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας με δυο λιμενικές εγκαταστάσεις, επιλύθηκε το θέμα των δεκάδων οχημάτων τα οποία είχαν κατασχεθεί σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.2960/2001 (Α' 265) «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» τα οποία ευρίσκοντο διάσπαρτα σε όλο το λιμένα και δεν είχαν καταμετρηθεί το μεγαλύτερος μέρος των οποίων παρελήφθησαν από την αρμόδια Τελωνειακή Αρχή, ενώ παράλληλα παρελήφθησαν από την εν λόγω Αρχή και δυο πλωτά μέσα τα οποία επίσης είχαν κατασχεθεί».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ