2016-08-10 05:21:19
Φωτογραφία για Σε αποχή διαρκείας το προσωπικό των ΚΕΠ Πύργου, από το Πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»
Από το ΚΕΠ του Δήμου Πύργου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ενημερώσει με λεπτομερείς εγκυκλίους του, τους 30 Δήμους της χώρας για την πρώτη (πιλοτική) φάση του προγράμματος Κ.Ε.Α. και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από υπαλλήλους του Δήμου με υποχρεωτικά σεμινάρια εκπαίδευσης στην Αθήνα, και με βάση το πληθυσμό του Δήμου, πρέπει να είχαν ενημερωθεί και τοποθετηθεί από την αρχή του προγράμματος 3 υπάλληλοι (όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο) και να υποστηρίξουν την διαδικασία της υποβολής των σχετικών αιτήσεων και τα ΚΕΠ.

Όμως, επειδή κατά την εφαρμογή του προγράμματος η εξυπηρέτηση από τα ΚΕΠ λόγω του συστήματος, ήταν ελλιπής ή μη προσβάσιμη σε συμπληρωματικά στοιχεία από την κεντρική υπηρεσία, παρέπεμπαν συνεχώς τους πολίτες στο ειδικό γραφείο του Δήμου, που έχει ειδικούς κωδικούς από το αρμόδιο υπουργείο και η ταλαιπωρία ήταν δυσχερέστερη και διπλή π.χ.


Όταν οι υπάλληλοι του ΚΕΠ ακολουθούσαν το πρόγραμμα στο σύστημα τους για διόρθωση ταχυδρομικού κώδικα, προσθήκη ή διαγραφή μελών οικογένειας, ακίνητη περιουσία, καταθέσεις, εισοδήματα εξαμήνου, δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των πολιτών (δηλαδή, να διορθώσουν κάτι στα ήδη συμπληρωμένα στοιχεία και να κρατήσουν το απαιτούμενο δικαιολογητικό). Έτσι δυστυχώς, υποχρεωτικά μετέβαιναν σχεδόν όλοι στο ειδικό γραφείο του Δήμου για διόρθωση και για κατάθεση των οποιοδήποτε δικαιολογητικών.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να προστατέψουμε το θεσμό αποφασίσαμε με την ΠΟΣΕ-ΚΕΠ την αποχή διαρκείας από την διαδικασία του ΚΕΑ ζητώντας να γίνει ορθολογικός προγραμματισμός εργασιών και επανασχεδιασμός και επανένταξή του ΜΟΝΟ με νέο απλοποιημένο διαδικαστικό τρόπο προσφέροντας ποιοτικές εργασίες προς τους πολίτες και ουσιαστική μείωση της γραφειοκρατίας.

Οι Κεπίστες έχουν ήθος-ευθύνη και στόχους σε υψηλό επίπεδο για την ικανοποίηση των αιτημάτων του πολίτη, για αυτό και οι θετικές γνώμες της κοινωνίας για τα ΚΕΠ γενικά πλησιάζουν με γκάλοπ το 95%.

Ο Δ/ντης ΚΕΠ Πύργου

Κουλούκης Ιωάννης
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ