2016-08-10 09:49:57
Φωτογραφία για Συνεργασία Υπηρεσίας Στρατιωτικών Αρχείων (ΥΣΑ) με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ)
Υπογράφηκε, την Πέμπτη 04 Αυγούστου 2016, κατόπιν εγκρίσεως από το ΥΠΕΘΑ, συμφωνία συνεργασίας της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Αρχείων (ΥΣΑ) με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ).

Η συμφωνία καλύπτει τους τομείς έρευνας, ψηφιοποίησης, μικροφωτογράφησης, και θα συντελέσει στην εκπαίδευση - απόκτηση τεχνογνωσίας και εμπειρίας για το προσωπικό και των δύο φορέων.

Η ΥΣΑ λειτουργεί προγράμματα ψηφιοποίησης με σύγχρονα μηχανήματα ψηφιοποίησης και παραγωγής μικροφίλμ από ψηφιοποιημένο αρχείο, τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη του ιστορικού αρχείου της ΥΣΑ», που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η ΕΒΕ διαχειρίζεται το υλικό των εθνικών συλλογών, με υλικό από την Ελλάδα  και το εξωτερικό οιασδήποτε γλώσσας και μορφής και το καθιστά προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο, με γνώμονα την ελευθερία της γνώσης, της πληροφόρησης και της έρευνας. Λειτουργεί ως εθνικό βιβλιογραφικό και πληροφοριακό κέντρο στους τομείς της βιβλιογραφίας και της συντήρησης, διατήρησης, ψηφιοποίησης και αποκατάστασης υλικού και της πληροφόρησης που έχει σχέση με αυτά, και έχει μακρά εξειδίκευση στους τομείς της εμφάνισης και αναπαραγωγής μικροφίλμ.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ