2016-08-11 12:46:29
Φωτογραφία για Ν.Δ.: ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ν.Δ. με αφορμή το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, καθώς, όπως υποστηρίζει, αποφάσισε να βγάλει από την κατάψυξη μετά από ενάμιση χρόνο τον νόμο - πλαίσιο 4262/14 και να τον χρησιμοποιήσει εν μέρει, περιορίζοντας όμως το πεδίο εφαρμογής του και παρουσιάζοντας το όλο εγχείρημα ως αποκλειστικά δικό της. 

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο νόμος - πλαίσιο 4262/14 χαιρετίστηκε από το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας και μέχρι το Δεκέμβριο του ’14 είχαν εκδοθεί  οι υπουργικές αποφάσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης, που απλούστευσαν τις διαδικασίες αδειοδότησης σε 103 δραστηριότητες και 897 επαγγέλματα.

«Σαν να μην έφτανε ότι στη συνέχεια το υπουργείο Ανάπτυξης και τα συναρμόδια υπουργεία δεν προχώρησαν στην έκδοση των υπόλοιπων αποφάσεων, παρουσιάζουν τώρα ένα άλλο νομοθετικό πλαίσιο, που ενώ δεν κάνει καμιά μνεία στον νόμο 4262/14, σε αρκετά σημεία τον αντιγράφει με παράλληλες, όμως, παρεμβάσεις που, δυστυχώς, αποτελούν βήματα προς τα πίσω», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Η Ν.Δ. παρατηρεί ότι: «Η εφαρμογή του νόμου περιορίζεται μόνο σε τρία πεδία, ενώ την ίδια στιγμή δεν διευκρινίζεται τι θα συμβεί με τις υπουργικές αποφάσεις που είχαν ήδη εκδοθεί από το ’14 και με βάση τις οποίες είχε προχωρήσει σε απλουστευμένη μορφή η αδειοδότηση επιχειρήσεων. Σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο αυτό δείχνει να είναι γνήσιο τέκνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». «Από τη μία πλευρά μια προσπάθεια ατελής, δηλωτική σύγχυσης. Και από την άλλη, επικοινωνιακά τρικ, την ώρα που οι επιχειρήσεις πιέζονται δραματικά από την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας, που οξύνθηκε από τις κυβερνητικές πράξεις και παραλείψεις», καταλήγει.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ