2016-08-12 06:13:12
Φωτογραφία για Τα νέα τμήματα ένταξης σε Σχολεία της Μαγνησίας
Μόλις τέσσερα νέα τμήματα ένταξης από το σύνολο των δώδεκα που είχε ζητήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενέκρινε για το νομό το υπουργείο Παιδείας. Επιπλέον εννέα νέα τμήματα ένταξης θα λειτουργήσουν από το νέο σχολικό έτος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας οι νεοϊδρυθείσες δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, που θα λειτουργήσουν από το νέο σχολικό έτος.

Στη Μαγνησία ιδρύονται συνολικά 13 νέα τμήματα ένταξης, εκ των οποίων 4 στη δευτεροβάθμια και 9 στην πρωτοβάθμια.

Τα τμήματα ένταξης αποτελούν δομή της ειδικής εκπαίδευσης που λειτουργεί μέσα στα τυπικά σχολεία γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Στόχος είναι η εκπαιδευτική παρέμβαση με ατομικά ή ομαδικά εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης στους μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εντός του σχολικού ωραρίου. Στα τμήματα ένταξης μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι οποίοι έχουν γνωμάτευση από διαγνωστική υπηρεσία όπως τα ΚΕΔΔΥ ή τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα ή οι μαθητές που έχουν γνωμάτευση αλλά έχει παρατηρηθεί από τους εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας ότι παρουσιάζουν δυσκολίες.


Με πρότασή της προς το υπουργείο, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, πρότεινε τη δημιουργία επιπλέον 12 τμημάτων ένταξης στην περιοχή και συγκεκριμένα στα 8ο Γυμνάσιο Βόλου (που πέρυσι δεν είχε ΦΕΚ λειτουργίας), Γυμνάσιο Μηλεών, 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 3ο Γυμνάσιο Βόλου, 9ο Γυμνάσιο Βόλου, στα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, στα 1ο και 2ο Γενικά Λύκεια Βόλου και στο 1ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας.

Πράσινο φως άναψε μόλις για τέσσερα τμήματα ένταξης, στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου, στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου και στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου.

Στην πρωτοβάθμια θα λειτουργήσουν 9 νέα τμήματα ένταξης στα 2ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 14ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς - Αλλης Μεριάς, 11ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου, 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Επιπλέον με απόφαση του υπουργείου, μετατρέπονται το 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής α’ βαθμίδας Ν. Ιωνίας σε Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής β’ βαθμίδας Ν. Ιωνίας σε Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Ιωνίας Μαγνησίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ