2016-08-13 04:03:08
Φωτογραφία για Στο δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας οι προτάσεις της ΛΑ.Ε. για την αποκατάσταση των πληγέντων από την πυρκαγιά
Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην παλιά πόλη της Λευκάδας αντιπροσωπεία της... Λαϊκής Ενότητας Λευκάδας, μαζί με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Χρήστο Παπαδόπουλο και Τάσο Μαυρόπουλο (πρώην Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας) πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις, την Τετάρτη 10 Αυγούστου, με το Δήμαρχο Λευκάδας, τoν Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον προϊστάμενο της ΔΕΗ.

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας ζήτησε και έλαβε αναλυτική ενημέρωση από όλους για την πυρκαγιά που έπληξε το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η Λαϊκή Ενότητα ζητά την αποκατάσταση των πληγέντων και του ιστορικού κέντρου της Λευκάδας.

Έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα με την πρώτη ανακοίνωσή μας της 9ης Αυγούστου οι αρχικές προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας, που αφορούν στην προστασία και ενίσχυση των πυρόπληκτων, την ανακατασκευή του Δημοτικού κινηματογράφου «Απόλλωνα» και την άμεση υλοποίηση σχεδιασμού αντιπυρικής προστασίας της παλιάς πόλης της Λευκάδας.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, την Παρασκευή 12 Αυγούστου, θα καταθέσει αυτές τις προτάσεις.

Παράλληλα ζήτησε από την Περιφέρεια Ιονίων να φέρει το θέμα άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να ληφθούν αποφάσεις, επειδή αφορά στην προστασία όχι μόνο της Λευκάδας αλλά και των ιστορικών κέντρων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων των Ιονίων.

Εκτός των άλλων θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για την κατάρτιση ενός σύγχρονου σχεδίου πυροπροστασίας όχι μόνο για το ιστορικό κέντρο της Λευκάδας αλλά για το σύνολο των ιστορικών κέντρων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ