2016-08-13 06:13:19
Φωτογραφία για Μαγεύουν τα γλυπτά στην άμμο – Ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό φεστιβάλ
Ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο που διοργανώθηκε στην Αμμουδάρα, με τη συμμετοχή του καταξιωμένου γλύπτη  Μανώλη Χαρκούτση, του Ουκρανού πανεπιστημιακού καθηγητής Γλυπτικής Yuriy Mysko και της διεθνώς αναγνωρισμένης γλύπτριας Lyudmyla Mysko.

Οι καλλιτέχνες παρουσίασαν ολοκληρωμένες τις εντυπωσιακές δημιουργίες τους, οι οποίες και θα παραμείνουν στην παραλία της Αμμουδάρας, δίπλα στην κεραία της ΕΡΤ, για όσο διάστημα επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες για να τις θαυμάζουν οι επισκέπτες. Το πιλοτικό αυτό φεστιβάλ, το οποίο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου κατά την περίοδο δημιουργίας των γλυπτών, αναμένεται να καθιερωθεί και ήδη ο προγραμματισμός για το καλοκαίρι 2017, έχει ξεκινήσει.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο χώρο της παραλίας του Ξηροποτάμου και σε δηλώσεις του τόνισε: «Ολοκληρώθηκε έπειτα από δυο περίπου εβδομάδες δημιουργίας, ένας ακόμα πρωτοποριακός θεσμός στο Δήμο μας. Ένα φεστιβάλ – γιορτή για τον πολιτισμό, για το περιβάλλον και την τέχνη, μια εκδήλωση που προβάλει και προσθέτει αξία στην περιοχή της Αμμουδάρας και στο Μαλεβίζι γενικότερα.


Αξίζουν πολλά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στους καταξιωμένους εικαστικούς, στον Μανώλη Χαρκούτση, τον Yuriy Mysko, την Lyudmyla Mysko και τον Emmanouil Mysko για την καταπληκτική δουλειά που έκαναν, όπως επίσης και στον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου μας Κώστα Τριγώνη, τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο, την Πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ Εύη Αποστολάκη και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό για την υποστήριξη του Φεστιβάλ».

Την εκδήλωση υποστήριξαν οι εταιρείες CRETA Kat Κουβίδης – Σκουραδάκη, ERGO Καλουδάκης, οινοποιείο Alexakis, Cretan Holidays, Fresh Snack, Καράτζης ΑΕ, σ/μ Αριάδνη, αναψυκτικά Φήμη, οινοποιείο Χονδροζουμάκης, τα ξενοδοχεία Apollonia, Agapi Beach, Candia Maris, παραδοσιακοί ξενώνες Θαλόρη, πήλινα Volyrakis, σ/μ Χαλκιαδάκης, Κλάδος security, Calore Beach, Πολύχώρος Grand, εστιατόρια Yamas All Day Ψαρομούρα Αγία Πελαγία, Πετούσης, 50-50, Ταράτσα, Ευκάλυπτος, Τα Καλύτερα, Μιτάτο, ο Αρώλιθος, καθώς και το πλυντήριο οχημάτων Let’s Wash. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ