2016-08-13 09:18:03
Φωτογραφία για Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το κύμα κακοκαιρίας επεκτείνεται σήμερα, Σάββατο, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα), κυρίως τις πρωινές ώρες και το απόγευμα πιθανόν στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο ενώ αργότερα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά ενώ βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη Θεσσαλονίκη θα εμφανιστούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες,  κυρίως τις πρωινές ώρες, οι όποιες πρόσκαιρα κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι τη νύχτα σε ανατολικούς μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία οπού θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες, οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς ενώ στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησοθα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινώς και απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, οι οποίες πιθανόν στην Πελοπόννησο να είναι πρόσκαιρα ισχυρές, με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησοαναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες στην Πελοπόννησο πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότεροι.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη, οπού θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέον από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με  λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ