2016-08-14 17:03:07
Φωτογραφία για Πώς τα μαλλιά σου να είναι πάντα όπως όταν βγαίνεις από το κομμωτήριο
Έλα παραδέξου το, τουλάχιστον από εμάς δεν χρειάζεται να κρύβεσαι. Είναι στιγμές που πιάνεις τον εαυτό σου να βαριέται τόσο πολύ να..

κλείσει ραντεβού στο κουρείο ή στο κομμωτήριο που θα προτιμούσες να τα είχες πάρει γουλί.

Από την άλλη, όμως, το να κυκλοφορείς καθημερινά με το πιο στιλάτο κούρεμα και αντίστοιχα χτένισμα δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Αρκεί να έχεις το know how, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την απαραίτητη υπομονή για να το πετύχεις. Προς το παρόν, απέχεις από το στόχο σου μόλις έξι βήματα. Ακολούθησέ τα και δες την αλλιώς.

Εξοπλίσου καταλλήλως

Τα «όπλα» σου στη μάχη για ένα περιποιημένο κούρεμα χωρίς παρατράγουδα είναι: Πρώτον, μια κουρευτική – ξυριστική μηχανή με τουλάχιστον 5 διαφορετικές ρυθμίσεις, ώστε τα μαλλιά να μπορούν να κοπούν σε διαφορετικά μήκη. Και δεύτερον, ένα χτενάκι. Ω ναι, αυτό ακριβώς το χτενάκι που ο παππούς σου έκρυβε στο τσεπάκι του κοντομάνικου πουκαμίσου του για να «στρώνει» τις τρίχες που δεν κάθονταν φρόνιμες. Κάτι ήξερε εκείνος, εσύ δεν ήξερες. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα.


Άσε τα ψαλίδια στους ειδικούς

Αν δεν έχεις πρόθεση να εκνευρίσεις τον κομμωτή σου, μην κάνεις κάτι που αργότερα θα μετανιώσεις. Τον πληρώνεις, είναι η δουλειά του, ξέρει καλύτερα. Και εσύ όχι. Άρα η θέση του ψαλιδιού είναι στο συρτάρι και σίγουρα όχι στα χέρια σου.

Μείνε εντός ορίων

Ίσως η μεγαλύτερη δυσκολία που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις είναι το να καταφέρεις να διατηρήσεις την οριζόντια φυσική γραμμή που σχηματίζουν τα μαλλιά σου στο τελείωμα, στο πίσω μέρος του αυχένα. Για να μην καταλήξεις με ζιγκ ζαγκ σχέδια, φρόντισε να εφοδιαστείς με ένα καλό καθρέπτη και με ένα χάρακα αν σε βολεύει –διαφορετικά χρησιμοποίησε το χέρι σου- τον οποίο θα τοποθετήσεις ακριβώς πάνω στη γραμμή αυτή για να εξαφανίσεις με την κουρευτική μηχανή τις τρίχες που περισσεύουν δεξιά και αριστερά.

Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες

Άλλωστε, αυτές είναι που θα κάνουν τη διαφορά στο κούρεμά σου. Πολύ σημαντικό είναι το να καθαρίσεις σωστά τις φαβορίτες και την περιοχή γύρω από τα αυτιά. Το κατάλληλο εργαλείο για αυτή τη δουλειά είναι και πάλι η κουρευτική σου μηχανή. Τσέκαρε επίσης αν το μήκος που έχεις κόψει τα μαλλιά σου είναι το ίδιο σε όλα τα σημεία του κεφαλιού σου.

Xρησιμοποίησε το σωστό προϊόν

Βασική προϋπόθεση για να πετύχεις ένα όμορφο κούρεμα είναι να έχεις υγιή μαλλιά. Ξεπέρασε τον μύθο που λέει ότι η περιποίησή τους είναι για τις γυναίκες. Εσύ φρόντισε να μην τα αμελείς. Προτίμησε ένα σαμπουάν με βάση το νερό και ένα ελαφρύ conditioner για να το χρησιμοποιείς μία φορά την εβδομάδα.

Μην ξεχνάς το φινίρισμα

Είναι σαν να ξεχνάς το κερασάκι στην τούρτα. Πώς θα αναδειχθεί το κούρεμα ή το χτένισμά σου αν δεν χαρίσεις στην κόμη σου την τελική πινελιά; Έχουμε και λέμε λοιπόν, μόλις βγεις από το ντους, άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, βάλε μια μικρή ποσότητα, όσο περίπου είναι ένα φουντούκι, από το προϊόν κεριού της προτίμησής σου και με το χτενάκι χώρισε τα στο πλάι, ακολουθώντας τη φυσική ουσιαστικά χωρίστρα τους. Θυμήσου ότι σε κάποιους ξεκινάει από την αριστερή και σε κάποιους άλλους από τη δεξιά μεριά του κεφαλιού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ