2016-08-18 09:10:06
Φωτογραφία για Πατρών - Κορίνθου: Αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση, αλλιώς πρόστιμα! - Νέα πίστωση 43,4 εκατ. € για την Ολυμπία Οδό
Με στόχο τη «λειτουργική» ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων το Μάρτιο του 2017, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε τις τελευταίες ημέρες και νέα κονδύλια. Οι οδικοί άξονες πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι τον Μάρτιο του 2017, δηλαδή σε 7 μήνες από σήμερα.

Αν, μέχρι τότε, δεν έχει επιτευχθεί η «λειτουργική ολοκλήρωση» τους, οι αρμόδιες κοινοτικές αρχές θα ζητήσουν τα χρήματα της συγχρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Δηλαδή 4 δισ. ευρώ, ενώ σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί ένα δισ. ευρώ επιπλέον, για να τελειώσουν οι αυτοκινητόδρομοι.

Υπό τον φόβο αυτό ο Υπουργός Υποδομών κ. Χ. Σπίρτζης ενέκρινε για την Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα) τη δέσµευση πίστωσης 43,4 εκατ.

Επίσης ενέκρινε τη δέσμευση 22,57 εκατ. για τον Μορέα «Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη».

Όσον αφορά την πρόοδο των εργασιών στους αυτοκινητοδρόμους, στην Ολυμπία Οδό, τα έργα προχωρούν, αν και υπάρχουν καθυστερήσεις, και όλα δείχνουν ότι τα δύσκολα τέλειωσαν.


Στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, υπάρχουν αρκετά ανοιχτά θέματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν, ενώ ήδη η πρόοδος του έργου βρίσκεται στο 95% Στην Ιόνια Οδό, οι εργασίες υλοποιούνται χωρίς αποκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα.

Οι έως τώρα καθυστερήσεις αφορούν τις απαλλοτριώσεις.

Στην Κεντρική Οδό, τα έργα προχωρούν πιο ανεμπόδιστα, ενώ η πρόοδος βρίσκεται στο 80%.

Μόνη εκκρεμότητα το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα το οποίο πάει για αυτοτελή παράδοση τον ερχόμενο Μάρτιο.

Τέλος στον Αυτοκινητόδρομο Μορέας η πρόοδος των εργασιών βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο με τον περιφερειακό της Καλαμάτας να εκτιμάται ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία Σεπτέμβριο ή το αργότερο τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ