2016-08-19 08:51:57
Φωτογραφία για Έρχεται «σάρωμα» ελέγχων σε ιδιώτες γιατρούς από την εφορία! Τι θα γίνει με τους νοσοκομειακούς
Παρασκευή 19 Αύγουστος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Έσοδα με κάθε τρόπο επιχειρεί να συγκεντρώσει η κυβέρνηση γι αυτό και ξεκινά σαφάρι ελέγχων σε γιατρούς από τον Σεπτέμβριο.

Όλα συντείνουν πως στους σαρωτικούς ελέγχους των οικονομικών υπηρεσιώνκυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι γιατροί. Άλλωστε ήδη έχουν ελεγχθεί τα οικονομικά και φορολογικά δεδομένα πολλών «μεγαλογιατρών» λένε πηγές του HealthReport.gr, και οι λίστες με τους υπό εξέταση γιατρούς είναι σχεδόν έτοιμες.

Πάνω πάνω στις λίστες των οικονομικών υπηρεσιών και της εφορίας είναι οι λεγόμενες «χρυσές ειδικότητες» όπως είναι οι πλαστικοί χειρουργοί, οι δερματολόγοι κ.λ.π.

Είναι και τα πρώτα ιδιωτικά ιατρεία από όπου θα περάσουν την πύλη οι ελεγκτές της εφορίας.

Βέβαια πρώτοι στο στόχαστρο θα μπουν εκείνοι που έχουν δυσανάλογα μικρά εισοδήματα δηλωμένα σε σχέση με το χρόνο εργασίας και την ειδικότητα.


Από την άλλη όμως φαίνεται ότι από το μικροσκόπιο των εφοριακών, όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, θα περάσουν και κάποιοι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν μεγάλες καταθέσεις αλλά κυρίως ακριβά ακίνητα, είτε είναι στο όνομά τους είτε σε μέλη της οικογένειάς τους.

Και ορισμένοι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ θα περάσουν από κόσκινο και βέβαια για τις επισκέψεις που είναι εκτός ασφαλιστικού Ταμείου και σε πολλές περιπτώσεις δεν κόβονται αποδείξεις.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ειδικά με τους γιατρούς δε θέλει μόνο να αυξήσει τις εισπράξεις της αλλά και να δώσει το πρώτο δείγμα για το τι θα ακολουθήσει στον περιορισμό του μαύρου χρήματος στην υγεία.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ