2016-08-19 20:49:49
Φωτογραφία για 6 βιντεοπαιχνίδια που έγιναν ταινίες το 2016
Πολλά είναι τα βιντεοπαιχνίδια που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και φανατικούς οπαδούς, και έτσι στην πορεία μεταφέρθηκαν στην μεγάλη οθόνη.

Ωστόσο, οι περισσότερες μεταφορές δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των παικτών, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι τα βιντεοπαιχνίδια δεν μπορούν πλέον να σταθούν στον κινηματογράφο.

Το 2016, έρχεται να καταρρίψει αυτή την θεωρία φέρνοντας από την κονσόλα στο πανί, έξι μεγάλες ταινίες βασισμένες σε δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια.

Παιχνίδι: Ratchet & Clank

Ταινία: Ράτσετ & Κλανκ

Το Ratchet & Clank είναι ένα από τα μεγαλύτερα best-seller βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών, στην κονσόλα PlayStation. Διάσημο για τον έξυπνο και καρτουνίστικο χαρακτήρα του, τις διαγαλαξιακές εξερευνήσεις και το σπαρταριστό του χιούμορ, μεταφέρθηκε υπέροχα στη μεγάλη οθόνη.

Έχει πουλήσει πάνω από 27 εκατομμύρια παιχνίδια σε όλο τον κόσμο (με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια). Από το 2002, έχουν δημιουργηθεί δεκάδες εκδοχές του, ενώ η πιο πρόσφατη κυκλοφόρησε την άνοιξη, για το PlayStation 4.


Υπόθεση: Ο Ράτσετ και ο Κλανκ, δύο απίθανοι ήρωες, πρέπει να σταματήσουν έναν μοχθηρό εξωγήινο, τον Πρόεδρο Ντρεκ, πριν καταστρέψει όλους τους πλανήτες του γαλαξία Σολάνα.

Ο Ράτσετ είναι ο τελευταίος του είδους του, ένας αθώος Λόμπαξ, που μεγάλωσε μόνος του χωρίς οικογένεια. Ο Κλανκ είναι ένα μικροσκοπικό, αλλά πανέξυπνο ρομπότ.

Όταν οι δυο φίλοι θα ανακαλύψουν ένα επικίνδυνο όπλο ικανό να καταστρέψει ολόκληρους πλανήτες, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Ρέιντζερς του Γαλαξία για να σώσουν τον κόσμο. Η ταινία κυκλοφόρησε στις 28 Απριλίου.

Παιχνίδι: Angry Birds

Ταινία: Angry Birds: Η Ταινία

Το Angry Birds, το διάσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι που έχει σημειώσει παγκόσμια επιτυχία, έκανε το πέταγμά του, επίσης με επιτυχία στη μεγάλη οθόνη, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά του, σε μια κωμωδία κινουμένων σχεδίων.

To παιχνίδι κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2009, με όλον τον κόσμο να το κατεβάζει μαζικά στο κινητό του. Σύντομα έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή παιχνίδια παγκοσμίως, έτσι λοιπόν ήταν αναπόφευκτο να μην μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

Υπόθεση: Ο Ρεντ (το κόκκινο πουλί του παιχνιδιού) αφού χαλάει σε καθημερινή βάση τη διάθεση και το κέφι των πάντων, εισάγεται εσπευσμένα σε μια ειδική κλινική, ώστε να καταφέρει να διαχειριστεί το οξύθυμο του χαρακτήρα του.

Εκεί θα γνωριστεί με διάφορα άλλα, επίσης «προβληματικά», πουλιά και θα αναπτύξουν μία ιδιαίτερη συμπάθεια.

Τα πράγματα κυλάνε αρκετά ήρεμα, ώσπου εμφανίζονται τα γουρούνια και οι ισορροπίες ανατρέπονται. Όταν τα πράγματα σκουραίνουν, θα χρειαστεί να καταφύγουν σε έναν αετό-γκουρού, για να τους προσφέρει καθοδήγηση. Η ταινία κυκλοφόρησε στις 12 Μαΐου.

Παιχνίδι: World of Warcraft

Ταινία: Warcraft: Η Σύγκρουση Δύο Κόσμων

Το World of Warcraft, το πιο δημοφιλές και πιο εθιστικό παιχνίδι MMO RPG (μαζικό διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων πολλαπλών παικτών της) που σχεδιάστηκε από την Blizzard, έχει προσελκύσει δισεκατομμύρια φανατικούς παίκτες παγκοσμίως.

Το παιχνίδι είναι συναρπαστικό, περίπλοκο με ισχυρή πλοκή, έτσι η κινηματογραφική μεταφορά του, η ταινία «Warcraft: Η Σύγκρουση Δύο Κόσμων», ήταν η πιο αναμενόμενη και φιλόδοξη ταινία του έτους, γεμάτη χορταστικό υπερθέαμα τριών διαστάσεων.

Υπόθεση: Το ειρηνικό βασίλειο του Άζεροθ, δέχεται την επίθεση τρομερών Όρκ πολεμιστών που εγκαταλείπουν την ετοιμοθάνατη πατρίδα τους για να αποικήσουν μια άλλη.

Καθώς ανοίγει η πύλη που ενώνει τους δύο κόσμους, ο ένας στρατός αντιμετωπίζει την πιθανότητα μιας καταστροφής κι ο άλλος της ολοκληρωτικής εξαφάνισης.

Αρχίζει έτσι μια εντυπωσιακή επική ιστορία δύναμης και θυσίας όπου ο πόλεμος έχει πολλά πρόσωπα, και που ο καθένας παλεύει για κάτι. Η ταινία κυκλοφόρησε στις 9 Ιουνίου.

Παιχνίδι: Assassin's Creed

Ταινία: Assassin's Creed

Το Assassin's Creed είναι ένα από τα πιο γνωστά βιντεοπαιχνίδια δράσης της Ubisoft, και είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα «Αλαμούτ». Η σειρά βιντεοπαιχνιδιών κυκλοφόρησε στις κονσόλες PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Microsoft Windows, Nintendo DS, PlayStation Portable, PlayStation Vita, Wii U και κινητά.

Μετρά συνολικά δώδεκα εκδόσεις, και έχει πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια κομμάτια από το 2007 μέχρι το 2014, πράγμα που τη κάνει, τη σειρά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Ubisoft.

Η ομώνυμη ταινία βασίζεται στην γενική ιδέα των παιχνιδιών Assassin's Creed, αλλά διαδραματίζεται εν μέρει στην Ισπανία του 15ου αιώνα. Πρωταγωνιστούν μεγάλα ονόματα, όπως ο Μάικλ Φασμπέντερ, η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Τζέρεμι Άιρονς.

Υπόθεση: Μέσα από μια επαναστατική τεχνολογία που ξεκλειδώνει τις γενετικές του αναμνήσεις, ο Κάλουμ Λιντς θα βιώσει τις περιπέτειες του προγόνου του, Αγκιλάρ, στην Ισπανία του 15ου αιώνα.

Ο Κάλουμ ανακαλύπτει πως προέρχεται από μια μυστηριώδη, μυστική οργάνωση, τους Assassins, συσσωρεύοντας έτσι απίστευτες γνώσεις και ικανότητες, με σκοπό να καταφέρει στο παρόν να έρθει αντιμέτωπος με την καταπιεστική και ισχυρή οργάνωση, ονόματι Templar. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 22 Δεκεμβρίου.

Παιχνίδι: Resident Evil

Ταινία: Resident Evil: Το τελευταίο κεφάλαιο

Το Resident Evil, γνωστό και ως Biohazard στην Ιαπωνία, είναι ένα franchise της Capcom, και αποτελείται κυρίως από βιντεοπαιχνίδια δράσης και επιβίωσης τρόμου, ενώ επίσης περιλαμβάνει κόμικ, νουβέλες και γραφικές νουβέλες, μία σειρά ταινιών, σίκουελ ταινίες κινουμένων σχεδίων και φιγούρες δράσης.

Το αρχικό Resident Evil, το Resident Evil 2 και το Resident Evil 4 έχουν χαρακτηριστεί πολλές φορές ως «Παιχνίδια της Χρονιάς» και συχνά τοποθετούνται σε λίστες με τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια που έχουν γίνει ποτέ. Μέχρι το 2015, η σειρά έχει πουλήσει 66 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως.

Το νέο κινηματογραφικό σίκουελ, «Resident Evil: Tο τελευταίο κεφάλαιο», με πρωταγωνίστρια για ακόμη μια φορά την Μίλα Γιόβοβιτς, ως Άλις, πιθανότατα θα είναι η τελευταία ταινία της μακροχρόνιας σειράς.

Υπόθεση: Αμέσως μετά τα γεγονότα του Resident Evil: Retribution, η ανθρωπότητα κινδυνεύει μετά την προδοσία της Άλις από τον Γουέσκερ στην Ουάσιγκτον.

Καθώς είναι ο μόνος επιζών της ανθρωπότητας της έλαχε ο κλήρος ενάντια στις ορδές των ζόμπι, προκειμένου να επιστρέψει εκεί όπου άρχισε ο εφιάλτης.

Στην πόλη της Raccoon, η Umbrella Corporation συγκεντρώνει τις δυνάμεις της για μια έσχατη απεργία ενάντια στους μοναδικούς επιζώντες της Αποκάλυψης.

Σε μια κούρσα ενάντια στο χρόνο η Άλις θα ενώσει τις δυνάμεις της με παλιούς φίλους, και έναν αναπάντεχο σύμμαχο, σε μια γεμάτο δράση μάχη με ορδές ζόμπι και νέα μεταλλαγμένα τέρατα. Αρχικά είχε δημοσιευθεί ότι η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 2 Σεπτεμβρίου, τώρα αναμένεται τον Δεκέμβριο.

Παιχνίδι: Sly Cooper and the Thievius Raccoonus

Ταινία: Sly Cooper

Άλλη μια περιπετειώδη σειρά βιντεοπαιχνιδιών με καρτουνίστικους χαρακτήρες, μεταφέρεται στον κινηματογράφο.

Το Sly Cooper της Sony Interactive Entertainment, είναι ένα παιχνίδι για μια μικρή ομάδα αξιαγάπητων κλεφτών, που κλέβουν μόνο από άλλους εγκληματίες.

Μια διαφορετική εκδοχή του Ρομπέν των Δασών, με ένα ρακούν αντί για αλεπού.

Υπόθεση: Ο Koύπερ είναι ένας ορφανός κλέφτης ρακούν, όπου παρέα με τους παιδικούς του φίλους και συνεργάτες, την χελώνα Μπέντλεϊ και τον ιπποπόταμο Μάρεϊ, θα ξεκινήσουν ένα μακρύ ταξίδι για να μάθει για το παρελθόν του.

Αφού ανακαλύψει ότι προέρχεται από μια γνωστή και ταλαντούχα οικογένεια κλεφτών, παρέα με τους φίλους του θα αναζητήσει ένα αρχαίο βιβλίο με τα μυστικά της οικογένειάς του, πριν πέσει στα χέρια του Kλόκγουερκ, μιας κακιάς ρώσικης κουκουβάγιας ρομπότ που θέλει να τον καταστρέψει.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ