2016-08-20 20:50:25
Φωτογραφία για Πογκρόμ στοχοποίησης δημοσιογράφων από την κυβέρνηση καταγγέλλουν οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι ΕΣΗΕΑ
Η κυβέρνηση, που με κάθε αφορμή  στοχοποιεί δημοσιογράφους, βρήκε τώρα ως ευκαιρία την θλιβερή τραγωδία στην Αίγινα Τα δημοσιογραφικά ερωτήματα, που τίθενται δημόσια, ζητούν επιτακτικές απαντήσεις μετά τις επίσημες ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε μία κυβέρνηση που υποτίθεται πώς σέβεται τόσο την δημοκρατία όσο και τις Αρχές περιφρούρησης της αλήθειας και της νομιμότητας, τα ερωτήματα αυτά θα έπρεπε να αποτελούν λόγο για να ανοίξει η βεντάλια των ερευνών και όχι να την χρησιμοποιούν για να κάνουν… αέρα στις υποψίες και τις αμφιβολίες.

Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν ταυτιζόμαστε με όσους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ αρνούνται να καταδικάσουν  ευθέως τις «σκοτεινές» κυβερνητικές πρακτικές και διαμηνύουμε ότι στεκόμαστε απέναντι στα «επικοινωνιακά παιχνίδια παραπληροφόρησης» των πρόθυμων υποστηρικτών με «γαλαζοκόκκινες» αποχρώσεις.

Αποτελούν προσβολή προς την μνήμη των νεκρών όλες αυτές οι πρακτικές, που δεν διευκολύνουν να χυθεί φως σε όλες τις πτυχές μίας εγκληματικής ενέργειας, η οποία έχει ενόχους με ονοματεπώνυμα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους σε συστράτευση ώστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και την ελευθεροτυπία.

Ενωμένοι Δημοσιογράφοι

Αθήνα, 20 Αυγούστου 2016 Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ