2016-08-20 22:28:08
Φωτογραφία για Πύργος: Ριζικές αλλαγές στην κυκλοφορία της πόλης
Ριζικές αλλαγές σε ότι αφορά την κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης του Πύργου, των οχημάτων, των δικύκλων αλλά και την αποσυμφόρηση οδών από τα μονίμως σταθμευμένα αυτοκίνητα, ετοιμάζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα, από την δημοτική αρχή Πύργου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες, ο δήμαρχος, Γαβρίλης Λιατσής. Οι αλλαγές αυτές, αναμένεται να γίνουν άμεσα, ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι, από την μία να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στις κεντρικές οδούς της πόλης και από την άλλη, να εφαρμοσθεί η ελεγχόμενη στάθμευση που ίσχυε και παλιότερα για την εξυπηρέτηση όλων των επισκεπτών του κέντρου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λιατσής, η ελεγχόμενη στάθμευση είναι μια αναγκαιότητα για την πόλη και πρόκειται να ξεκινήσει από την οδό Μανωλοπούλου ενώ θα εφαρμοσθεί με την χρήση κάρτας και θα ισχύει από τα 30 λεπτά της ώρας.

«Δεν θα είναι επώδυνη απο οικονομικής πλευράς για τους συμπολίτες μας
. Θα είναι με κάρτα, με την μόνη διαφορά ότι θα ξεκινά απο τριάντα λεπτά, με τη μόνη διαφορά ότι δεν θα το κάνουμε 30’ επί πέντε ώρες και με ενάμιση ευρώ να πιάνουμε τις θέσεις. Απο τη δεύτερη χρονική διάρκεια θα πολλαπλασιάζεται το ποσό. Σκοπός είναι να εξυπηρετήσουμε τα μαγαζιά, τους ασθενείς, τους ανθρώπους που έχουν να κάνουν μια δουλειά μέσα στην πόλη», ανέφερε ο κ. Λιατσής.

Έρχονται επεμβάσεις και διορθώσεις

Ακόμα ένας στόχος, όπως ανέφερε ο κ. Λιατσής, είναι να απομακρυνθούν τα μονίμως σταθμευμένα οχήματα που βρίσκονται σε οδούς της πόλης και δεν έχει εμφανισθεί ο ιδιοκτήτης τους αλλά και να απομακρυνθούν από το κέντρο τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών των καταστημάτων που, όπως επεσήμανε, έχει διαπιστωθεί ότι καλύπτουν το 90% των χώρων. Επίσης ο δήμαρχος του Πύργου, σημείωσε πως θα γίνει διόρθωση και στην οδό Στεφανοπούλου χωρίς να διαταραχθεί η εικόνα που υπάρχει σήμερα αλλά με το να τοποθετηθούν κορίνες στη μέση του δρόμου και να απαγορευθεί η στάθμευση δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Επίσης ο κ. Λιατσής, τόνισε πως στα επόμενα άμεσα σχέδια είναι η ανάπλαση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως για την αναβάθμιση του Σταθμού του ΟΣΕ καθώς και μια σειρά άλλων επεμβάσεων που αφορούν μικρές επεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τέλος όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην οδό Χαριλάου, ο δήμαρχος του Πύργου, τόνισε συγκεκριμένα ότι: «Οι παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν έχουν γίνει. Δεν έχει πιστοποιηθεί το έργο δεν μπορεί να πληρωθεί ο εργολάβος. Υπάρχουν και άλλα έργα που έχουν έλλειμμα. Οι τεχνικοί του δήμου τα παρακολουθούν».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ