2016-08-21 12:40:06
Φωτογραφία για Πέθανε το αδελφάκι του μικρού αγοριού που συγκλόνισε τον κόσμο
Υπέκυψε στα τραύματά του ο 10χρονος Αλί, ο μεγαλύτερος αδελφός του μικρού Ομράν, του τετράχρονου αγοριού από τη Συρία η φωτογραφία του οποίου – με το αίμα να τρέχει από το μέτωπό του και όλο του το σώμα καλυμμένο από σκόνη – έκανε τον γύρο του κόσμου.

«Ο Αλί, ηλικίας 10 ετών, υπέκυψε χθες Σάββατο στα τραύματά του. Είχε τραυματιστεί βαριά στον ίδιο βομβαρδισμό που τραυματίστηκε και ο Ομράν, τη 17η Αυγούστου στο Χαλέπι», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Κέντρο Τύπου του Χαλεπιού, μία οργάνωση δημοσιογράφων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αλί και ανήρτησε στο διαδίκτυο βίντεο με τον γιατρό που προσέφερε φροντίδες στο αγοράκι να επιβεβαιώνει πως το παιδί απεβίωσε.

Στο Χαλέπι, τη μεγαλούπολη της βόρειας Συρίας, διεξάγονται σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί και μάχες ανάμεσα στα στρατεύματα του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και αντικαθεστωτικών ανταρτών.


Συνολικά, ο πόλεμος έχει πλήξει 8,4 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία, δηλαδή πάνω από το 80% του συνόλου, που είτε βρίσκονται στην πατρίδα τους είτε έχουν μετατραπεί σε προσφυγόπουλα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της UNICEF.

Το ένα τρίτο των παιδιών στη Συρία, όπως και ο Ομράν, δεν έχουν γνωρίσει τίποτε άλλο πέρα από τον πόλεμο. Μεγαλώνουν με υπόβαθρο «τη βία, τον φόβο και τον ξεριζωμό», προσθέτει η οργάνωση.

Περισσότεροι από 290.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στον εμφύλιο της Συρίας, που ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ