2016-08-22 11:09:06
Φωτογραφία για Βρήκαν νέο δρόμο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για να περνούν στην Ευρώπη
Στα χερσαία σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία αλλά και με την Ελλάδα, στον Έβρο, μεταφέρεται το τελευταίο διάστημα σημαντικό μέρος των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Μάλιστα στη Βουλγαρία γίνεται λόγος για αριθμό ίσο και μεγαλύτερο από αυτόν των ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα κι ενώ στα ελληνικά νησιά μέσα σε διάστημα ενός μήνα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, έφτασαν περίπου 2,500 πρόσφυγες- μετανάστες.

Όπως γράφει το «Έθνος», το κίνητρο για τις βόρειες χερσαίες διαδρομές τόσο μέσω Βουλγαρίας όσο και από την περιοχή του Έβρου είναι ότι πρόσφυγες και μετανάστες αποφεύγουν τον εγκλωβισμό τους στα ελληνικά νησιά, αναζητώντας τρόπους να φτάσουν στην Κεντρική-Δυτική Ευρώπη, προσπαθώντας να αποφύγουν την εμπλοκή τους σε διαδικασίες ασύλου είτε στην Ελλάδα είτε στη Βουλγαρία.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τη Γερμανία να ετοιμάζει «σχέδιο Β» για την περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας, ακόμα και με την άσκηση οικονομικής πίεσης προς την Ελλάδα ώστε να δεχθεί να συγκρατήσει και να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων- μεταναστών, όπως αποκάλυψε το περιοδικό Der Spiegel.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ