2016-08-23 09:15:00
Φωτογραφία για Αγωνία … τέλος για τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων ! Tην Πέμπτη τα αποτελέσματα
Τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2016, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Βάσεις 2016 θα ανακοινωθούν – εκτός δραματικού απροόπτου – την Πέμπτη (25/08). Αρχικά είχε διαρρεύσει ως πιθανή ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων η σημερινή Δευτέρα 22. Όμως για διάφορους λόγους, νέα πιθανή ημέρα είναι η Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Πού θα δουν τα αποτελέσματα

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τις Βάσεις 2016 μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους.

Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν οι υποψήφιοι να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Τι λένε οι εκτιμήσεις:

Στο 1ο πεδίο, οι κάτω του μετρίου επιδόσεις στα Αρχαία σε συνδυασμό με τις περιορισμένες σχολές αλλά και θέσεις εισακτέων θα διατηρήσει τα επίπεδα των βάσεων σταθερά, με πιθανές εκπλήξεις σε σχολές της περιφέρειας.


Στο 2ο πεδίο, οι πολυτεχνικές σχολές του ΕΜΠ, αναμένεται να σημειώσουν άνοδο έως και 500 μόρια. Τα ΤΕΙ του πεδίου αυτού θα παρουσιάσουν πτώση.

Στο 3ο πεδίο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι υψηλοί βαθμοί και οι θετική ανταπόκριση των υποψηφίων στα μαθήματα του πεδίου αυτού διατηρούν τις βάσεις στα ύψη. Η Ιατρική Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα βρεθούν πάνω από τις 19.000 μόρια η πρώτη και οριακά η δεύτερη. Επίσης άνοδο 500 μορίων θα έχουν η Φαρμακευτική, Βιολογία και Κτηνιατρική. Και στα ΤΕΙ οι βάσεις θα είναι υψηλές.

Στο 4ο πεδίο, αναμένονται εκπλήξεις στις παιδαγωγικές σχολές. Αναμένεται να εισαχθούν υποψήφιοι με χαμηλότατους βαθμούς ακόμα και κάτω του 10.

Στο 5ο πεδίο, οι προβλέψεις μιλούν για πτώση ακόμα και σε πρωτοκλασάτες σχολές. Στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα αναμένεται πτώση 300-700 μορίων, ενώ σε αυτά της περιφέρειας οι βάσεις εισαγωγής θα κυμανθούν μεταξύ 12.000 και 13.000 μορίων. Ίδιο σκηνικό και για τα ΤΕΙ αυτού του πεδίου που η πτώση μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.000 μόρια!

Όμως οι νέοι φοιτητές ,τι θα χρειαστούν για την εγγραφή τους στη σχολή και στο τμήμα εισαγωγής τους, αλλά και πότε θα μπορούν να εγγραφούν. Το 2015 για πρώτη φορά, για τις εγγραφές των επιτυχόντων λειτούργησε το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα επιτυχίας.

Με αυτόν τον τρόπο, οι επιτυχόντες απαλλάχθηκαν από το κόστος της μετακίνησής τους και η διαδικασία εγγραφής απλοποιήθηκε.

Οι ημερομηνίες για την εγγραφή των νέων φοιτητών θα είναι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και έως το τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου, όπως είχε συμβεί και την προηγούμενη χρονιά.

Τα δικαιολογητικά της εγγραφής

Επίσης για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες, καταθέτουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

* Αίτηση για εγγραφή.

* Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του Σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

* Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

* Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

* Βεβαίωσης πρόσβασης (όχι την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης). Να τονίσουμε ότι η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Καλό είναι βέβαια για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων τμημάτων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ