2016-08-23 14:42:48
Φωτογραφία για «Υπάλληλος με μισό ωράριο»: Αυτό είναι το νέο κόλπο της εισφοροδιαφυγής!
Η επινοητικότητα επαγγελματιών για να φοροδιαφεύγουν και να μην ασφαλίζουν τους εργαζόμενούς τους φαίνεται πως είναι ανεξάντλητη Έτσι, μετά το κόλπο της «μισής απόδειξης» με το οποίο επιχειρούν να αποφύγουν τις αυστηρές κυρώσεις, πλέον οι τελευταίοι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας αποκαλύπτουν και το κόλπο του «μισού ωραρίου».

Συγκεκριμένα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού έλεγαν πως τελευταία διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των παραβάσεων για «εκτός ωραρίου απασχόληση».

Οι επιχειρηματίες δηλαδή έχουν αναγγείλει την πρόσληψη των εργαζομένων προκειμένου να αποφύγουν, σε περίπτωση ελέγχου, το «τσουχτερό» πρόστιμο των 10.500 ευρώ, ωστόσο δηλώνουν ελάχιστη αμοιβή part time απασχόλησης ούτως ώστε εάν πιαστούν σε έλεγχο, να μπορούν να ισχυριστούν πως ο υπάλληλος κάνει υπερωρία και η διεύθυνση δεν είχε προλάβει να τις δηλώσει!

Σε ότι αφορά την έκδοση αποδείξεων, οι ίδιες πηγές, επισημαίνουν τη μεγάλη μείωση στη διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων την τελευταία εβδομάδα μετά το μέτρο του προσωρινού «λουκέτου» σε επιχειρήσεις. Ωστόσο, τονίζουν ότι σε πολλές περιπτώσεις κόβονται οι μισές αποδείξεις «για τα μάτια της εφορίας», αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί εύκολα τι ακριβώς έχει καταναλωθεί πριν μπουν οι ελεγκτές…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ