2016-08-24 05:22:14
Φωτογραφία για Πληθαίνουν τα αιτήματα των νεόπτωχων στην περιοχή του Αλμυρού
Ανοιχτό παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού το Σπίτι Γαλήνης του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, το οποίο προσφέρει καθημερινά 70 μερίδες φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα υπάρχει ετοιμότητα, προκειμένου να καλυφθεί κάθε έκτακτη ανάγκη που ενδέχεται να παρουσιαστεί.

«Εχουμε ετοιμότητα και για επιπλέον μερίδες», υπογραμμίζει ο π. Γεώργιος Μπέκας, Αρχιερατικός Επίτροπος της επαρχίας Αλμυρού, για να προσθέσει ότι «περνούν πολλά άτομα από το ναό, ζητώντας βοήθεια κι ένα πιάτο φαγητό».

Τα αιτήματα είναι πολλά και αυξάνονται διαρκώς, καθώς οξύνεται η κρίση. Οικογένειες, χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά και άνεργοι συνθέτουν το φάσμα των απόρων, οι οποίοι ζητούν από την Εκκλησία βοήθεια. «Εχουμε πλέον πολλούς νεόπτωχους, νέους ανθρώπους, οικογένειες που μας λένε ότι δεν έχουν φαγητό, δεν έχουν τίποτα να μαγειρέψουν στο σπίτι τους, και τους βοηθούμε» επισημαίνει ο π. Γεώργιος.


Το Σπίτι Γαλήνης στηρίζεται χάρη στη βοήθεια εθελοντριών οι οποίες εναλλάσσονται καθημερινά και της τοπικής κοινωνίας, που συνδράμει πρόθυμα το φιλανθρωπικό έργο που αναπτύσσεται.

Ανθρωποι οι οποίοι διέθεταν παλαιότερα οικονομική επιφάνεια, κι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την οικονομική δυστοκία, ζητούν τη συνδρομή της Εκκλησίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν το καθημερινό τους φαγητό.

Το Σπίτι Γαλήνης του Αγίου Δημητρίου εξυπηρετεί όλη την επαρχία Αλμυρού στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο, λειτουργούν δύο ακόμη Σπίτια Γαλήνης, της Ευξεινούπολης, που προσφέρει 22 μερίδες φαγητού και της Σούρπης, που προσφέρει 18 μερίδες, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, υπάρχει πάντα ετοιμότητα και όπως αναφέρει ο π. Γεώργιος «πάντα προσπαθούμε να είμαστε σε ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουμε κάθε έκτακτη κατάσταση, με τη συνδρομή του κόσμου αλλά και επιχειρήσεων, που βοηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ