2016-08-24 19:23:37
Φωτογραφία για ΜΕΡΚΕΛ: ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται η Ιταλία έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τρεις κεντρικές περιοχές της χώρας νωρίς το πρωί, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 73 ανθρώπων. «Οι εικόνες που βλέπουμε είναι φρικτές. Θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ιταλία αν χρειαστεί και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους της περιοχής», τόνισε η κ. Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου στην Εσθονία.

Η Ελλάδα επίσης βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο προσφοράς βοήθειας στην Ιταλία, έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό, όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η ΓΓΠΠ σημειώνει παράλληλα ότι: «Από την πρώτη στιγμή του φονικού σεισμού που έπληξε περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, βρίσκεται σε επαφή τόσο με την ομόλογη Υπηρεσία της γείτονος, όσο και με το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ε.Ε., προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή στην περίπτωση που ζητηθεί».


Για το λόγο αυτό, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, από το πρωί έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα η πρώτη ευρωπαϊκή ελληνική μονάδα έρευνας και διάσωσης της 1ης EMAK (GR/MUSAR/1 ATH), η οποία πρόσφατα εντάχθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ικανότητα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, γνωστή και ως «εθελοντική δεξαμενή» του ΕΜΠΠ, ώστε αν χρειαστεί να μεταβεί άμεσα στην πληγείσα περιοχή και να συνδράμει τα ιταλικά σωστικά συνεργεία στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα διεθνούς συνδρομής.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς τον Ιταλό ομόλογό του, Φαμπρίτσιο Κούρτσο, με την οποία του εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τις βαρύτατες απώλειες από τον καταστροφικό σεισμό, ενώ δήλωσε τη διαθεσιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
TO TIMONI ME THN FORMULA 1
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
TO TIMONI ME THN FORMULA 1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ