2016-08-25 14:45:22
Φωτογραφία για Κρήτη: Ξεσκέπασαν τη σπείρα με τις τηλεφωνικές απάτες… σε βάρος ηλικιωμένων
Τέλος στην παράνομη δραστηριότητα σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους μέσα τηλεφώνου σε Ηράκλειο και Χανιά, φαίνεται ότι έβαλαν οι αστυνομικές αρχές του νησιού.

Συγκεκριμένα στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μία 50χρονη Βουλγάρα, ως μέλος της ργκληματικής οργάνωσης, ενώ διαφεύγουν της σύλληψης δύο ακόμη άτομα και αναζητούνται από την αστυνομία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 50χρονη με τους άλλους δύο συνεργούς της είχαν εξαπατήσει δύο ηλικιωμένους, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν άλλους οκτώ, χωρίς όμως να το επιτύχουν.

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαν ήταν συγκεκριμένη, καθώς επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, με ηλικιωμένα κυρίως άτομα, σε διάφορες περιοχές των Χανίων και του Ηρακλείου και είτε η 50χρονη είτε τα άλλα δύο άτομα τα οποία αναζητούνται, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούνταν κάποιο συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων τους (γιος ή κόρη), το οποίο υποτιθέμενα βρισκόταν σε δεινή θέση εξαιτίας σύλληψης του από την αστυνομία συνεπεία τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει.


Με τον τρόπο αυτό δημιουργούσαν έντονη συναισθηματική φόρτιση στα θύματα τους και στην συνέχεια κάποιος από τα μέλη της σπείρας, προσποιούμενος αστυνομικό, απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά-κοσμήματα από τους παθόντες, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου.

Στη συνέχεια η 50χρονη πήγαινε σε προκαθορισμένο σημείο, προκειμένου να παραλάβει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό ή τα κοσμήματα από τους παθόντες.

Τα μέλη της ομάδας επικοινώνησαν, συνολικά με δέκα ηλικιωμένα άτομα και κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, από δύο ηλικιωμένες ηλικίας 82 και 67 ετών σε Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα.

Αστυνομικοί συνέλαβαν την 50χρονη αλλοδαπή επ’αυτοφώρω την ώρα που έπαιρνε τα χρήματα από θύμα της μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε μαζί του.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (24.08.2016) το πρωί οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη η 50χρονη αλλοδαπή κατά το χρόνο που παραλάμβανε χρήματα από 50χρονη ημεδαπή με τη οποία είχαν προβεί νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Στην κατοχή της Βουλγάρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ το οποίο αποδόθηκε στο θύμα και πλήθος κοσμημάτων, ενώ τα χρηματικά ποσά που επιχείρησαν να αποσπάσουν τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ανέρχονται στο ύψος των 300.000 ευρώ.

Οι αρχές εξετάζουν τώρα τη συμμετοχή τους και σε άλλες τηλεφωνικές απάτες, που έχουν σημειωθεί κατά συρροή το τελευταίο διάστημα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ