2016-08-26 17:55:36
Φωτογραφία για ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ VD
Η Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, αλλά πρέπει και η Ευρώπη να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση για χειρισμούς τους στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο για τη μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο στα νέα γραφεία της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε ότι με λύπη διαπιστώνει πως σε πολλά από τα ζητήματα στα οποία φαινόταν ότι υπήρχε μια συμφωνία με την κυβέρνηση, δεν έχουν γίνει τα απαιτούμενα βήματα προόδου.

Διευκρίνισε ότι αναφέρεται στον διαχωρισμό των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών, στην ανάγκη να υπάρχουν προ-αναχωρησιακά κέντρα για την επιστροφή των οικονομικών μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους, στην ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ένας κεντρικός σχεδιασμός οργανωμένης και συστηματικής κατανομής των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών σε όλη την εθνική επικράτεια, καθώς επίσης και στην ανάγκη να υπάρξει μια γρήγορη και ουσιαστική εκμετάλλευση των σημαντικών ευρωπαϊκών πόρων, που αυτήν τη στιγμή είναι διαθέσιμοι. Όπως υποστήριξε, και εκεί υπάρχει μια μεγάλη καθυστέρηση.


«Και η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της»

«Έχουμε, λοιπόν, ζητήματα στα οποία πιστεύω ότι νομιμοποιούμαστε να ασκήσουμε πολύ εμπεριστατωμένη κριτική στην Κυβέρνηση, αλλά δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χάνουμε τη μεγάλη εικόνα, που είναι ότι η Ελλάδα είναι παράγων γεωπολιτικής σταθερότητας σε μια ιδιαίτερα προβληματική περιοχή, είναι ένας κρίσιμος εταίρος στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ζητήματα αυτά, αναλαμβάνει τις ευθύνες της, αλλά πρέπει και η Ευρώπη να αναλάβει τις δικές της ευθύνες» πρόσθεσε ο  κ. Μητσοτάκης, ζητώντας να υλοποιηθούν τα προγράμματα μετεγκατάστασης.

«Καλωσόρισες στο καινούργιο σου σπίτι»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά την έναρξη των δηλώσεών του, καλωσόρισε τον κ. Αβραμόπουλο στο καινούργιο του σπίτι,  όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, διότι, όπως επισήμανε απευθυνόμενος στον Επίτροπο: «Είπα ότι είσαι Επίτροπος της Ελλάδας σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, παραμένεις, όμως, ένα στέλεχος της μεγάλης μας παράταξης».

Πρόσθεσε ότι στη Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια θεσμικής και συστηματικής ανανέωσης. «Ανοίγουμε το Κόμμα σε νέους ανθρώπους, σε νέες ιδέες και προτάσσουμε τη Νέα Δημοκρατία ως την πολιτική εκείνη δύναμη, η οποία μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μακριά από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι: «Στο καινούργιο ξεκίνημα της παράταξης και του Προέδρου, θα είμαι κοντά σου».

«Απαραίτητη η εθνική συνεννόηση»

Σχετικά με το μεταναστευτικό, είπε πως η Ελλάδα είναι κάτω από μεγάλη πίεση, επισημαίνοντας ότι το προσφυγικό και τα ζητήματα ασφαλείας, που κυριαρχούν στον ευρύτερο γεωπολιτικό μας χώρο, καθιστούν τη χώρα έναν βασικό παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. «Και αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημά της πρέπει η Ελλάδα να το αξιοποιήσει σε αυτές τις δύσκολες και πιεστικές στιγμές» πρόσθεσε. Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ακόμη ότι οι καταστάσεις χρειάζονται σύνεση, σωφροσύνη και υπευθυνότητα, εθνική συνεννόηση και συναντίληψη για την αντιμετώπιση όλων αυτών των μεγάλων θεμάτων, εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτό θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα αυτές τις ώρες.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ