2016-08-26 23:52:05
Φωτογραφία για Έχουμε πετάξει 1000 ευρώ τρόφιμα και έχουμε χάσει τη μισή πελατεία
Έχασαν πια τον λογαριασμό από τις συχνές και πολύωρες διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Σφακίων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για τεράστια ζημιά υποστηρίζοντας ότι έχουν χάσει τη μισή πελατεία τους και ότι έχουν πετάξει στα σκουπίδια μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Από την πλευρά της, η ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει ότι είναι η χειρότερη χρονιά από άποψη καιρικών συνθήκων, τονίζοντας ότι οι στύλοι στάζουν νερό από την υγρασία που επκρατεί.

Για μια ακόμα φορά, έμεινε χωρίς ρεύμα χθες βράδυ η περιοχή του Φραγκοκάστελλου, από τους Κομιτάδες μέχρι τα σύνορα του Ρεθύμνου, με τη βλάβη να μην έχει αποκατασταθεί μέχρι και σήμερα το πρωί. Στην περιοχή έχουν χάσει πια τον λογαριασμό από τις συχνές και εκτεταμμένες διακοπές ρεύματος το τελευταίο χρονικό διάστημα. Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή έμειναν από το βράδυ μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας χωρίς ηλεκτρικό, ενώ το ίδιο πρόβλημα εμφανίστηκε και προχθές Τετάρτη.


Επιχειρηματίες: "Πετάμε ένα χιλιάρικο πράγματα στα σκουπίδια - Χάσαμε τη μισή πελατεία"

Το πρόβλημα που δεν λέει να λυθεί έχει οδηγήσει σε απελπισία κατοίκους αλλά κυρίως επιχειρηματίες ειδικά στις περιπτώσεις που έχουν καταστήματα με τρόφιμα ή ευπαθή προϊόντα τα οποία μένουν εκτεθειμένα λόγω μη λειτουργίας των ψυγείων μια και με τις γεννήτριες δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με ρεύμα τον μεγάλο επαγγελματικό εξοπλισμό. Επιπλέον, σε δύσκολη θέση έχουν έρθει και οι ξενοδόχοι της περιοχής και όσοι διατηρούν καταλύματα, καθώς έχουν ξεμείνει πια από δικαιολογίες στους πελάτες τους οι οποίοι διαπιστώνουν ότι κάθε τρεις και λίγο μένουν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες.

Μιλήσαμε με επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

Έχουμε χάσει το 50% της πελατείας μας. Χθες το μεσημέρι μέσα σε 2 ώρες έκανε 13 διακοπές, γιατί τις μετρά η ταμειακή και μετά όταν κόπηκε εντελώς το ρεύμα δεν το ήξεραν ούτε στη ΔΕΗ, πήραμε εμείς τηλέφωνο και ενημερώσαμε.

Είναι τεράστια ζημιά για εμάς και μεγάλη δυσφήμιση για το μέρος. Δεν μπορεί ο άλλος να πληρώνει ένα κατάλυμμα 50, 100 και 150 ευρώ και να του λες δεν θα έχεις air-condition, δεν θα έχεις ψυγείο, δεν θα έχεις το ένα, το άλλο, για δυο νύχτες. Και προχθές υπήρχε τετράωρη διακοπή και χθες ολονύχτια και πριν από 4 ημέρες ολονύχτια πάλι.

Δεν συζητάμε ότι κάθε φορά πετάμε ο καθένας στα σκουπίδια από ένα χιλιάρικο πράγματα, παγωτά, θαλασσινά κα. Θα ψήσει σήμερα ένας στην ταβέρνα θαλασσινό που το έχει αποψύξει από χθες και το έχει στο ψυγείο του;

Άλλος επιχειρημάτιας της περιοχής, μας έστειλε φωτογραφία από τη θερμοκρασία στην οποία βρίσκεται το επαγγελματικό του ψυγείο εδώ και 13 ώρες, αναφέροντας:

"Έχουμε μείνει χωρίς ρεύμα εδω και 13 ώρες στο Φραγκοκάστελλο. Δείτε θερμοκρασία ψυγείου 13 ώρες. Ένα στύλο δεν ειναι ικανοί να πλύνουν; Λένε ότι ανοίγουν ενταντικές. Για εμάς μάλλον τις ανοιγουν που ασχολούμαστε με τον τουρισμό... Αίσχος αυτό δεν είναι κράτος..."

ΔΕΔΔΗΕ: Στάζουν οι στύλοι νερό - Μια από τις χειρότερες χρονιές από άποψη καιρικών συνθηκών

Σύμφωνα με τον Προιστάμενο διαχείρησης δικτύων της ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά κ. Γιώργο Πλοκαμάκη, χθες από νωρίς μέχρι το απόγευμα υπήρχε συνεργείο στα Σφακιά για την πλύση των στύλων, παρόλα αυτά το βράδυ προκλήθηκε πρόβλημα στο δίκτυο.

Πήγε το συνεργείο ξανά για να δώσει ρεύμα όμως, εμφανίστηκε μια λάμψη στον κάμπο και ήταν πολύ επικίνδυνο μέσα στη νύχτα να συνεχίσουν οι τεχνικοί καθώς θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο καλώδιο κάτω ή να έχει σπάσει κάτι το οποίο μέσα στο σκοτάδι δεν θα φαινόταν και θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό των εργατών αν έδιναν ρεύμα.

Πάντως για τις συνεχείς αυτές και πολύωρες διακοπές, ο κ. Πλοκαμάκης υποστηρίζει ότι φταίει η υγρασία και το αλάτι και χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά από άποψη συνθηκών ως μια από τις χειρότερες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες οι τεχνικοί είδαν ότι έσταζαν οι στύλοι νερό από την υγρασία και την αλμύρα. Φέτος γενικά ήταν πολύ άσχημες οι καιρικές συνθήκες. Είχαμε περίπου 7-8 χρόνια να δούμε τόσο έντονες συνθήκες και τόση υγρασία σε σημείο να στάζουν οι στύλοι νερό και να είναι επιβεβαρυμμένα τα δίκτυα. Ακόμα και με την πλύση που κάνουμε στους στύλους για να φύγει το αλάτι της θάλασσας, που είναι αγώγιμο και επικάθεται στο δίκτυο και πάλι το πρόβλημα επανεμφανίζεται γρήγορα. Για παράδειγμα χθες όλη μέρα πλέναμε τους στύλους και το βράδυ προκλήθηκε πάλι πρόβλημα με τη γραμμή.

Από τις 7.30 σήμερα το πρωί βρίσκονται στην περιοχή τεχνικοί που ελέγχουν τη γραμμή για να δώσουν ρεύμα.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ