2016-08-27 00:13:37
Φωτογραφία για ΚΕΕΛΠΝΟ: Επικίνδυνη η κατάσταση με τους πρόσφυγες στο Ελληνικό
Οι ειδικοί συνιστούν την άμεση έναρξη των εργασιών μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών και προτείνουν την κάλυψη των αναγκών του φιλοξενούμενου πληθυσμού με επαρκή αριθμό εγκαταστάσεων ατομικής υγιεινής.

IATRONET.GR

Ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) πραγματοποίησαν δύο ελέγχους αυτοψίας, με εξειδικευμένα κλιμάκια, στον χώρο εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, από τις δύο διαδοχικές αυτοψίες στις 25 και 26 Αυγούστου διαπιστώθηκε περιορισμένης έκτασης συσσώρευση στάσιμων υδάτων στο ισόγειο εξαιτίας βλάβης του υδραυλικού δικτύου στο χώρο εγκαταστάσεων, καθώς επίσης εκτεταμένη συσσώρευση στάσιμων υδάτων - λυμάτων που οφείλεται σε βλάβη του αποχετευτικού συστήματος.

Κατόπιν υποδείξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, πραγματοποιήθηκε άντληση των υδάτων και καθαρισμός του χώρου όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διενέργεια της σημερινής δεύτερης αυτοψίας.


Ανάγκες

Οι ειδικοί του Κέντρου συνιστούν την άμεση έναρξη των εργασιών μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών και προτείνουν την κάλυψη των αναγκών του φιλοξενούμενου πληθυσμού με επαρκή αριθμό εγκαταστάσεων ατομικής υγιεινής (τουαλέτες, ντουσιέρες, νιπτήρες).

Μη εφαρμογή των συστάσεων αυτών θα εγκυμονούσε κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία. Επιπρόσθετα, επισημαίνουν την ανάγκη για την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και για το λόγο αυτό ο Οργανισμός διέθεσε ενημερωτικό υλικό.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ