2016-08-27 13:00:18
Φωτογραφία για Ο Μπέντο δεν δίστασε να ρισκάρει με τους μικρούς
Στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό είναι κάτι πρωτόγνωρο. Για έναν τεχνικό που έρχεται από το εξωτερικό, όμως, μπορεί να είναι απλώς η καθημερινότητα. Ο Πάουλο Μπέντο κάνει πράξη αυτό που αρκετοί προπονητές των «ερυθρολεύκων» είχαν υποσχεθεί στο παρελθόν, αλλά λύγισαν μπρος στην πίεση του αποτελέσματος. Δίνει ευκαιρίες στους μικρούς από την Ακαδημία της ομάδας. Και όχι, δεν μιλάμε για φιλικά παιχνίδια ή για επίσημα άνευ σημασίας. Ο Πορτογάλος, με το που ανέλαβε τη νέα του ομάδα, έπεσε στα βαθιά.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας προέρχονταν από έναν οδυνηρό αποκλεισμό από το Champions League, βρίσκονται σε κακή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση κι εκείνος έπρεπε να τούς οδηγήσει στους ομίλους του Europa League, απέναντι στην επικίνδυνη -όπως αποδείχθηκε- Αρούκα. Τι θα έκανε ένας προπονητής που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση; Θα πήγαινε σε σίγουρες λύσεις. Θα στηριζόταν σε έμπειρους ποδοσφαιριστές κι αργότερα, στα πιο… εύκολα, θα έδινε την ευκαιρία στους πιτσιρικάδες
. Ο καθένας, ναι, όχι όμως ο Πάουλο Μπέντο. Εκείνος πήρε το ρίσκο και βούτηξε στα βαθιά μαζί με τους άπειρους, αλλά ταλαντούχους. Στο πρώτο ματς στην Πορτογαλία ήταν ο Ανδρούτσος που μπήκε ως αλλαγή και τα πήγε καλά. Χθες ήταν η σειρά των Ρέτσου (βασικός) και Μανθάτη. Ο κόσμος αγκάλιασε και τους τρεις παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας, χειροκρότησε θερμά και το ρίσκο που πήρε ο προπονητής. Ασχετα αν όσοι βρέθηκαν χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης» καρδιοχτύπησαν μέχρι να έρθει η πρόκριση. Θα σκεφτεί κανείς, βέβαια, ότι αυτό το ρίσκο θα μπορούσε να λειτουργήσει αντίστροφα. Στην Ελλάδα πολλές φορές λένε «να μην ρίξουμε στα βαθιά τον μικρό για να μην τον κάψουμε». Μα αυτή είναι η επιτυχία: να ξέρεις πότε πρέπει να πάρεις το ρίσκο. Ο Μπέντο ξεκίνησε πολύ καλά και τα «μπράβο» για την ώρα ανήκουν σε εκείνον. Οι μικροί, τα δικά τους, θα τα εισπράξουν στο μέλλον και με το παραπάνω, αρκεί να δουλέψουν σκληρά και ταπεινά, για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο και να έχουν διάρκεια.

Πηγή: sportit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ