2016-08-27 14:25:11
Φωτογραφία για Συνέλαβαν αθλητές της Ζιμπάμπουε γιατί δεν έφεραν μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς του Ρίο
Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε, διέταξε τη σύλληψη όλης της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας, επειδή δεν κατέκτησε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Σπαταλήσαμε τα χρήματα του κράτους σε αυτά τα ποντίκια, που αποκαλούμε αθλητές. Αν δεν είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τα πάντα για να κερδίσεις χάλκινα μετάλλια ή έστω τέταρτες και πέμπτες θέσεις, όπως οι γείτονές μας στην Μποτσουάνα, τότε γιατί σπαταλάς τα χρήματά μας;», τόνισε σχετικά σε δήλωσή του και συμπλήρωσε: «Αν χρειαζόμασταν ανθρώπους να πάνε στη Βραζιλία για να τραγουδήσουν τον εθνικό μας ύμνο και να κρατήσουν τη σημαία, τότε καλύτερα να στέλναμε μερικά ωραία κορίτσια και αγόρια από το πανεπιστήμιο για να μας εκπροσωπήσουν».

Συνολικά, τη χώρα εκπροσωπούσαν 31 αθλητές και η καλύτερη θέση που κατάφεραν να φτάσουν ήταν η όγδοη.

«Αυτή η κατάσταση θυμίζει έναν ανίκανο άνδρα, που είναι παντρεμένος με πέντε γυναίκες: ποιο είναι το νόημα; Θα κάνω τα πάντα για να μοιραστούν το κόστος της προετοιμασίας τους και να πληρώσουν πίσω στην κυβέρνηση όλα τα χρήματα, ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουν δέκα χρόνια. Τελικά, αποδείχθηκε πως πήραν ένα δάνειο για να κάνουν διακοπές στη Βραζιλία, οι άχρηστοι», τόνισε ο Μουγκάμπε.

Πάντως, η κυβέρνηση προσπάθησε να διαψεύσει την είδηση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ