2016-08-28 10:06:16
Φωτογραφία για ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Νέες αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια δρομολογούν οι εξαιρετικά χαμηλές βαθμολογίες επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπου υποψήφιοι εισήχθησαν με μέσο όρο έως και 1,5. Στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας είναι το μοντέλο «τέσσερα χρόνια Γυμνάσιο, δύο Λύκειο» με αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών και θέσπιση εθνικού απολυτηρίου, κατά τα πρότυπα του International Baccalaureate, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Στο Γυμνάσιο οι μαθητές θα λαμβάνουν ευρείες γνώσεις και θα αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους. Στην Δ’ Γυμνασίου οι μαθητές θα οριστικοποιούν την απόφασή τους για τη συνέχεια της πορείας τους στο Λύκειο. Στο Λύκειο θα υπάρχει η «εξειδίκευση» σε γνωστικά αντικείμενα. Το σχέδιο προβλέπει ότι στην νέα Α’ Λυκείου δεν θα υπάρχουν εξετάσεις ούτε μετεξεταστέοι μαθητές αλλά οι επιδόσεις τους θα κρίνονται συνολικά στη Β’ Λυκείου.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν  εντός της νέας σχολικής χρονιάς. Ήδη υπάρχουν οι προτάσεις/ πορίσματα που διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου, πάνω στις οποίες θα γίνει η τελική συζήτηση. Σχετικά με την πρόταση του Υπουργείου για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το Εθνικό Απολυτήριο Λυκείου θα είναι βασικό κριτήριο ενώ θα υπάρχουν εξετάσεις για την εισαγωγή στα τμήματα υψηλής ζήτησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ