2016-08-29 05:56:14
Φωτογραφία για Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» στη Σκόπελο
Η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» στη Σκόπελο το τριήμερο 27-29 Αυγούστου.

Στο χαιρετισμό της η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αρχικά θα ήθελα να μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τα θερμά συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την σημαντική διοργάνωση του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», το οποίο λαμβάνει χώρα αυτές της ημέρες εδώ στο νησί της Σκοπέλου. Από την πλευρά μου οφείλω να αναφέρω ότι αποτελεί τιμή για εμένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας. Η παραδόσεις και ο πολιτισμός ενός τόπου αποτελούν τους κύριους θεματοφύλακες της ιστορικής μνήμης και της ιστορικής ταυτότητας. Ένας λαός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ιστορία του, την οποία οφείλει να θυμάται και να αναβιώνει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αν και στις μέρες μας συχνά έρχεται σε δεύτερη μοίρα.


Εσείς σήμερα όμως δίνετε το παράδειγμα αλλά και το έναυσμα σε πολλούς να θυμηθούν τις παραδόσεις παράγοντας πολιτισμό.

Αυτές τις ημέρες το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που διοργανώνεται με αξιοσημείωτη επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αποδεικνύει ότι κάτω από την «στέγη» της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων, ο λαός μας μπορεί να είναι ενωμένος και να πετυχαίνει αξιοθαύμαστα πράγματα.

Παράλληλα με τα παραπάνω δεν θα μπορούσα να φύγω από εδώ σήμερα, χωρίς να σημειώσω ένα επιπρόσθετο πρακτικό όφελος που απορρέει από το φεστιβάλ και που δεν είναι άλλο από την σημαντική διαφήμιση και την προβολή του όμορφου νησιού της Σκοπέλου.

Τέτοιου είδους ενέργειες βοηθούν σημαντικά στην τουριστική (και όχι μόνο) ανάπτυξη.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να εξάρω και να συγχαρώ την μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την διοργάνωση και την ποιότητα του φεστιβάλ, καθώς και τον Δήμο Σκοπέλου, το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και την ελληνική επιτροπή της UNESCO που έθεσαν υπό την αιγίδα τους το φεστιβάλ και εξασφάλισαν την πραγματοποίησή του.

Τελειώνοντας είναι σημαντικό να συγχαρώ και να εκφράσω θαυμασμό για τους ανθρώπους  που αποτελούν την «ψυχή» του φεστιβάλ και δεν είναι άλλοι από τους χορευτές, τους συμμετέχοντες και γενικά όλους αυτούς που εργάστηκαν για την υλοποίηση των παραστάσεων και των παράλληλων δραστηριοτήτων».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ