2016-08-29 08:39:54
Φωτογραφία για Επτά άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία
Τουλάχιστον επτά άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στην πόλη Χομς της Συρίας σε αεροπορικές επιδρομές αεροσκαφών που πιστεύεται ότι ανήκουν στη συριακή Πολεμική Αεροπορία.

Στόχος βομβαρδισμών έγινε χθες η πολιορκημένη συνοικία αλ Ουάερ της πόλης Χομς, μία ημέρα μετά την αποχώρηση των κατοίκων και των μαχητών από τη Νταράγια, ένα προάστιο της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Έγιναν τουλάχιστον οκτώ αεροπορικές επιδρομές και, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανάμεσα στους νεκρούς ήταν μια γυναίκα κι ένα παιδί.

Ήταν η δεύτερη ημέρα αεροπορικών επιδρομών στην αλ Ουάερ. Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί επαναλήφθηκαν εκεί έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο.

Αντικαθεστωτικοί και αντάρτες διατείνονται ότι ο στρατός εντείνει την πίεση στην αλ Ουάερ για να αναγκάσει τους αντιπάλους του να παραδοθούν. Οι αντάρτες στην αλ Ουάερ υπολογίζεται ότι είναι αρκετές χιλιάδες, ενώ οι άμαχοι 50.000.


«Το καθεστώς αφού κατάφερε να διώξει τους πολίτες από τη Νταράγια κλιμακώνει την πίεσή του σε εμάς», δήλωσε ένας αντικαθεστωτικός στην αλ Ουάερ.

Στελέχη οργανώσεων αρωγής και η Ουάσινγκτον καταγγέλλουν ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποιεί την «τακτική λιμοκτονήστε ή παραδοθείτε» για να ανακτήσει τον έλεγχο περιοχών που βρίσκονται στα χέρια ανταρτών, κάτι πάντως που κάνουν και οργανώσεις των ανταρτών.

Εξάλλου αντάρτες στοχοθέτησαν με πυροβολικό συνοικίες που ελέγχονται από το καθεστώς στη Χομς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μαύρη Δευτέρα του ΕΝΦΙΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η "μαύρη" Δευτέρα του ΕΝΦΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ