2016-08-29 10:31:06
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας: Περί Ελονοσίας
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1802 

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 

- πλατεία Σκαραμαγκά 4 , 491 00 Κέρκυρα - 

τηλ./Fax 2661046023, [email protected] , www.isk.gr

AΡ.ΠΡΩΤ. 1052

Κέρκυρα, 26/08/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Περί Ελονοσίας»

Με αφορμή την έντονη δημοσιότητα περί ανησυχητικού αριθμού κρουσμάτων ελονοσίας στη χώρα μας, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα ελονοσίας στην περιοχή αρμοδιότητάς του (Δήμος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Δήμος Παξών). Παράλληλα τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρουν ότι ήδη από το 2009 εμφανίστηκαν σποραδικά κρούσματα εγχώριας μετάδοσης, ενώ για το 2016 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 4 εγχώρια κρούσματα, τα οποία δεν δικαιολογούν την εκτός μέτρου ανησυχία. Σημειώνεται ότι η ελονοσία έχει εκριζωθεί από τη χώρα μας από το 1974 και έκτοτε καταγράφονται ετησίως 20-50 εισαγόμενα κρούσματα, ενώ από το 2009 καταγράφεται μικρή αύξηση των κρουσμάτων.


Επειδή η πλέον αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου θεωρείται η συστηματική εφαρμογή προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών σε συνδυασμό με την ατομική προφύλαξη (π.χ εντομοκτόνα, εντομοαπωθητικά, ατομική υγιεινή, χρήση κουνουπιέρας, ανεμιστήρες, air condition) ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας επικοινώνησε έγκαιρα με τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σχετικά με το πρόγραμμα κωνοποκτονίας και ενημερώθηκε για την εφαρμογή του από 1/6/2016.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας θεωρεί ότι η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και η ορθή ενημέρωση των πολιτών υπερβαίνει τα προσωπικά ή άλλα συμφέρονται και προς αυτήν την κατεύθυνση καλούμε να εργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την ενίσχυση των Υπηρεσιών και Προγραμμάτων Υγείας, τις ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης στα Κέντρα μεταναστών και την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις υγειονομικές δομές.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαρία Γονίδη    Σπυρίδων Γαλάνης
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ