2016-08-29 15:41:33
Φωτογραφία για Πτώματα ανασύρονται από το ξενοδοχείο Roma μετά το σεισμό
Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Roma, στο χωριό Αματρίτσε χθες το βράδυ Την ώρα αυτή, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανασύρουν, από το ίδιο πάντα σημείο, τα πτώματα άλλων δυο ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους κατά τον φονικό σεισμό της περασμένης Τετάρτης.

Στο μεταξύ αυξάνονται οι περιπολίες των ίδιων των κατοίκων της περιοχής με στόχο των εντοπισμό των πλιατσικολόγων. Όπως δήλωσε μια 40χρονη γυναίκα στην δημόσια ραδιοφωνία της RAI, τις τελευταίες ώρες εντοπίσθηκε από τους πολίτες πλιατσικολόγος ο οποίος είχε αφαιρέσει μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα από τα ερείπια γκρεμισμένου σπιτιού και προσπαθούσε να απομακρυνθεί.

Oι κάτοικοι παράλληλα ζητούν να μπορέσουν να πλησιάσουν και πάλι στα κατεστραμμένα σπίτια τους για να πάρουν μαζί τους απαραίτητα αντικείμενα κάτι που είναι όμως κάθε άλλο παρά εύκολο, από την στιγμή που οι μπουλντόζες άρχισαν ήδη να γκρεμίζουν ότι έχει απομείνει από πολλά ετοιμόρροπα κτήρια.

Την ώρα που ο ιταλικός στρατός προσπαθεί να ολοκληρώσει τα έργα υποστήριξης για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και πάλι η γέφυρα η οποία συνδέει το Αματρίτσε με την γύρω περιοχή, τα πρώτα στοιχεία που διαρρέουν από τα εισαγγελικά γραφεία δείχνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν είχε ζητηθεί επισταμένα η αντισεισμική θωράκιση σπιτιών και δημοσίων κτηρίων, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ