2016-08-29 18:50:10
Φωτογραφία για Δευτέρα χωρίς κρέας - Ενα παγκόσμιο κίνημα χτυπάει την πόρτα μας...; Για ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ! [photos]
Είναι ένα κίνημα του Twitter και ενθαρρύνει τους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη να αποφύγουν το κρέας για μια ημέρα την εβδομάδα.

Το κίνημα #MeatFreeMonday ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βοηθήσουν, με τον τρόπο αυτό, την υγεία τους, αλλά και τον πλανήτη. Στο hashtag αυτό θα βρείτε πολλά νέα από όλο τον κόσμο, αλλά και χορτοφαγικές συνταγές με πολλή φαντασία.

Το Κεμπέκ του Καναδά έχει λανσάρει την δική του γαλλόφωνη εκστρατεία « Lundi sans viande » με στόχο ν πληροφορήσει τον κόσμο στις συνέπειες από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων στην υγεία, το περιβάλλον και την ηθική.

Πολλές χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει δικές τους εκστρατείες: οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία, η Βραζιλία, η Φινλανδία, η Γαλλία, το Βέλγιο («Πέμπτη χωρίς κρέας» σε αυτούς) και η Ταϊβάν.

Στόχος είναι να αντικατασταθεί στο πιάτο μας το κρέας, τουλάχιστον την Δευτέρα, από λαχανικά, καρύδια, όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, φρούτα.


Στη Μεγάλη Βρετανία την εκστρατεία «Δευτέρα χωρίς κρέας» λάνσαρε ο σταρ Πολ ΜακΚάρτνεϊ και η διάσημη σχεδιάστρια κόρη του Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ. Το πρώην σκαθάρι αγωνίζεται υπέρ της χορτοφαγίας, στα χνάρια της πρώην συζύγου του Λίντα, η οποία πέθανε το 1998.

«Είναι εύκολο να το κάνει κάποιος. Εξάλλου το σαββατοκύριακο έχετε φάει πάρα πολύ. Προσπαθήστε τη Δευτέρα να μη φάτε κρέας» είναι το μήνυμα του ΜακΚάρτνεϊ.

Ερευνες δείχνουν ότι η περικοπή του κρέατος, έστω για μια μέρα, όχι μόνο κάνει καλό στην υγεία μας αλλά μειώνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου το οποίο επιβαρύνουν οι αυξημένες απαιτήσεις σε κρέας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ