2016-08-30 14:43:47
Φωτογραφία για EWG: ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
Την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων που συνδέονται με τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ επεσήμανε το Euro Working Group (EWG) που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη. 

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, το EuroWorking Group κατέγραψε την έως τώρα «μικρή» πρόοδο στην υλοποίηση των 15 προαπαιτουμένων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει στη συνέχεια και πριν το τέλος του χρόνου η συζήτηση για την εξειδίκευση των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους. Για το χρέος πάντως ο ίδιος αξιωματούχος σχολίασε ότι οι θέσεις των εταίρων της Eυρωζώνης δεν είναι ακόμα σαφείς.

Εξάλλου επιβεβαιώθηκε ότι το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Εurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα. Η θέση της Κομισιόν και των εταίρων στην Ευρωζώνη είναι πως η υπόθεση αυτή δεν βοηθά στη διαπραγμάτευση και δεν φέρνει κανένα σύμμαχο στην Ελλάδα, ανέφεραν καλά πληροφορημένοι κύκλοι των Βρυξελλών.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ