2016-08-30 15:26:55
Φωτογραφία για Ανοίγει ξανά στη Βουλή η έκθεση για τους πρόσφυγες
Ανοίγει ξανά τις πύλες της από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου η έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης» που παρουσιάζει το προσφυγικό δράμα όπως ακριβώς το κατέγραψε ο φακός των Ελλήνων φωτορεπόρτερ.

Η έκθεση, την οποία διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ, στεγάζεται στην οδό Αμαλίας 14 στο Σύνταγμα, θα διαρκέσει έως τις 13 Νοεμβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 15:00, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 16:00 και την Πέμπτη από τις 9:00 έως τις 20:00.

Περιλαμβάνει φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, οι οποίοι συμμετείχαν με τον τρόπο, την ευαισθησία και τη ματιά τους στο αναγκαστικό ταξίδι -τον δρόμο επιβίωσης- των προσφύγων και αυτή η διαδρομή συμπληρώνεται με χάρτες και άλλο εποπτικό υλικό.

«Η έκθεση αυτή είναι βαθύτατα πολιτική, βαθύτατα ανθρώπινη. Είναι ένα βαθύ αποτύπωμα του πολιτισμού, αλλά και της οργής που υπάρχει στον σημερινό κόσμο. Αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα, έτσι ώστε να πέσουν οι τοίχοι της απομόνωσης και της απόρριψης ανθρώπων που βρίσκονται στην ύστατη ανάγκη. Αυτοί οι άνθρωποι, που δεν μπορούν πια να γυρίσουν πίσω, πρέπει να φιλοξενηθούν μαζικά στις ευρωπαϊκές χώρες και όπου αλλού, αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα, ανάπτυξη σε όλες αυτές τις περιοχές», είχε τονίσει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, στις 18 Ιουλίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΚΟΛΛΑΕΙ» ΤΟΥ ΚΑΤΑΪ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΚΟΛΛΑΕΙ» ΤΟΥ ΚΑΤΑΪ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ