2012-05-16 22:58:32
Φωτογραφία για Λογομαχίες
Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ κ.ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΑΠΟ ΤΟ «MEGA CHANNEL»

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη

Ο κ. Δημήτριος Παπαδημούλης, στέλεχος πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, βουλευτής του εν λόγω κόμματος μετά τις εκλογές του 2009, επανεκλεγείς μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 και επανεκλεγησόμενος μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, απολαμβάνει μεγάλης αναγνωρισιμότητος, μεγαλύτερης ίσως και του αρχηγού του κ. Αλέξιου Τσίπρα. Εις τούτο έχει συμβάλει ο σκανδαλωδώς αναντίστοιχος με την εκλογική δύναμη του κόμματος του χρόνος τηλεοπτικών εμφανίσεων του, με «πρωτιά»-ίσως- από το συστημικό Τ/Ο σταθμό «MEGA CHANNEL»- καίτοι αυτός εξόχως αντισυστημικός, ώς φύσει και θέσει αριστερός. Ασφαλώς μπορεί να προεξοφλήσει κανείς, ότι, με την τόση αναγνωρισιμότητα που διαθέτει, αν δεν ήτο δραστήριος πολιτικός ή αν ήθελε να αλλάξει επάγγελμα, θα ήτο, άνευ αντιρρήσεως, λίαν προβεβλημένος δημοσιογράφος, με κοινό χαρακτηριστικόν εις αμφοτέρας τας περιπτώσεις την έμφυτη αλαζονεία, η οποία τον διακατέχει.


Χθες η –πολλοστή- εμφάνισή του από το «MEGA CHANNEL», είχε έντονη την ώς άνω σφραγίδα. Ξεκίνησε ο πολύς κ. Παπαδημούλης από ευγενή επιθετικότητα της μορφής «μην εκμεταλλεύεστε την ευγένειά μου» ή «μην είστε αγενείς», διά να εγκαταλείψει την τύποις ευγένεια, με τον φραστικό χαρακτηριστικό «γκεσέμια» ( ήγουν: στα κοπάδια αυτός που είναι μπροστά, όπως έσπευσε να εξηγήσει) προς το συν. Γιώργο Οικονομέα, συμπαρουσιαστή με το συν. Δημήτρη Καμπουράκη της πρωϊνής ενημερωτικής εκπομπής. Ή, επί το απλούστερον, άνθρωπο που δεν κάνει άλλο από το να εκφράζει ακρίτως την «γραμμή» των εργοδοτών του, αφού συμπεριεφέρθη με «ιδιαίτερη επιθετικότητα και μονομέρεια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» (ξέχασε το δεύτερο συνθετικό –ΕΚΜ, θα θυμώσει ο κ. Μαν. Γλέζος...). Στο ίδιο κλίμα, έτερος βουλευτής του ιδίου κόμματος, ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας είπε προς τον ίδιο δημοσιογράφο: «Με τραμπουκισμούς θα μιλάμε γ@μv το κέρατό μου»(....). Λίγες ημέρες δε πιό πριν, από άλλο Τ/Ο σταθμό, ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ιδίου κόμματος, ώς και συγγραφεύς, κ. Πέτρος Τατσόπουλος λίγο έλειψε από το να γρονθοκοπήσει εκπρόσωπο άλλου κόμματος.

Επειδή πρόκειται γιά φραστικά πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν το πρωί, συνεπώς από ξεκούραστους και απολύτως ελέγχοντες εαυτούς πολιτικούς άνδρες, είναι λογικό να θεωρήσομε ότι ελέχθησαν εν πλήρει συνειδήσει. Και ενδεχομένως να είχαν πάρει «γραμμή» από άρθρο του π. Προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Αριστείδη Μανωλάκου εις την «Αυγή» της 13ης Μαίου 2012, κατά το οποίο όσοι δημοσιογράφοι δεν συμφωνούν με τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κ. Τσίπρα (π.χ. επιστολές του προς Μπαρόζο), το κόμμα «του», και το εκφράζουν δημοσίως δεν είναι παρά αργυρώνυτοι ή «παπαγαλάκια» ή ανεπαρκείς επαγγελματικώς. Βεβαίως δεν πρέπει να αγνοείται και κατ΄ουσίαν χρήσις βίας, καθ΄ο μέτρο αφορά το τρίτο περιστατικό.

Δεν γνωρίζω, ούτε και με ενδιαφέρει, αν και πώς θα αντιδράσει ο θιγείς δημοσιογράφος, η διεύθυνσις του εν λόγω Τ/Ο σταθμού ή ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων εις τον σταθμό.

Επειδή όμως τυγχάνω και εγώ δημοσιογράφος και έχω εργασθεί επί σειρά ετών διαρκώς και αποκλειστικώς εις την «Αυγή» και ήμουν σήμερα Φίλης είς την θέσιν του διευθυντού το εντύπου κ. Νίκου Φίλη, θα ήμουν εις εξαιρετικώς δυσχερή θέσιν. Αφ΄ ενός, υπό την ιδιότητα του δημοσιογράφου και δή του δραστήριου συνδικαλιστού της «Συσπείρωσης» θα αισθανόμουν ότι θα έπρεπε να αντιδράσω και να εκφρασθώ σχετικώς με απολύτως σαφή αρνητικό τρόπο, καταδικάζων το λεχθέν από τον κ. Παπαδημούλη. Αφ΄ ετέρου, αν ελάμβανα αποκλειστικώς υπ’ όψιν τις εκφρασθείσες νουθεσίες- χαρακτηρισμούς Μανωλάκου, ώς και την άποψιν της επιχειρήσεως που εκδίδει την εφημερίδα και ελέγχεται από το ΣΥΝ, συμφώνως με την οποία «πολεμούμε παντί τρόπω τα συστημικά ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους», τότε θα έπρεπε είτε να σιωπήσω, είτε να υπερακοντίσω ώς προς τα όσα είπε ο βουλευτής του κόμματος «μου». Ευτυχώς δεν με αφορά το δίλημμα και είμαι ελεύθερος να βλέπω και να κρίνω. Εις ό,τι αφορά την «ΑΥΓΗ» είναι δικό της το θέμα και εκείνοι γνωρίζουν αν εντολεύς τους είναι η δημοσιογραφική τους κρίσις ή οι επιθυμίες των «αφεντικών» τους, τα οποία εις τα άλλα ΜΜΕ βάλλουν και τους επιτίθενται.

Ευλόγως βεβαίως θα ανέμεναν οι δημοσιογράφοι, ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα έσπευδε να πάρει -αυθημερόν και τάχιστα- σαφή θέση καταδίκης των σημερινών περιστατικών που δεν είναι μεμονωμένα ή αποσπασματικά, αλλά εντεταγμένα εις μίαν αλυσίδα ενεργειών με στόχο την ύπαρξη ελεγχόμενων δημοσιογράφων. Είναι όμως απολύτως προβλεπτό ότι η «κυβέρνηση της αριστεράς» η οποία ελέγχει την ΕΣΗΕΑ (6 επί των 11 μελούς ΔΣ) θα περιορισθεί εις απλή έκφραση «αυτοσυγκράτησης», δίχως να επιμερίσει ευθύνες κατά κανένα τρόπο και σε κανένα τρόπο. Μη μας διαφεύγει άλλωστε, ότι ο κ. Δημήτριος Τρίμης, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, δεν ενεργεί παρά ώς κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ουδόλως ενδιαφέρεται επί της ουσίας διά τα προβλήματα του σώματος των δημοσιογράφων, με την ένοχη στήριξη των παρατάξεων του ΚΚΕ, των «Μαχόμενων Δημοσιογράφων» και αυτής των “Financial Crimes”.

Εις την περίπτωσιν των δημοσιογράφων, οι οποίοι καλούνται να πληροφορούν εγκύρως και εγκαίρως την κοινήν γνώμην, οποιαδήποτε προσπάθεια να χειραγωγηθεί η κρίση τους, από οιονδήποτε και γιά οποιονδήποτε λόγο, συνιστά απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα πρακτική. Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν νομιμοποιείται να εξαιρεί εαυτόν εξ αυτού του πλαισίου, το οποίο είναι και η πεμπτουσία του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.

16 Μαϊου 2012
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άγριο έγκλημα στην Τούμπα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άγριο έγκλημα στην Τούμπα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ