2016-09-03 07:30:44
Φωτογραφία για 20.000 Τούρκοι στρατιώτες από την ανατολική Θράκη συμμετείχαν στο πραξικόπημα
Πολύ σημαντικές πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας όταν αποκαλύφθηκαν οι συνομιλίες που έκανε μέσω Whats app ο συνταγματάρχης Ουζάι Σαχίν, υποδιοικητής της 5ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, που συμμετείχε στο πραξικόπημα και ανήκει στην 1η Στρατιά.

Μια μέρα πριν από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ο συνταγματάρχης Σαχίν, που θεωρείται ηγετικό στέλεχος των πραξικοπηματιών σε ολόκληρη την ανατολική Θράκη, σε μήνυμα που έστειλε μέσω Whats app σε συνεργάτη του στο πραξικόπημα έγραφε: «20.000 στρατιώτες που υπηρετούν σε μονάδες της Θράκης, είναι έτοιμοι».

Με βάση πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής της Ασφάλειας Σαράντα Εκκλησιών (Kırklareli), που διεξάγουν τις έρευνες για το πραξικόπημα, έφθασαν στο συμπέρασμα ότι το κεντρικό πρόσωπο των πραξικοπηματιών στους σχηματισμούς της ανατολικής Θράκης ήταν ο συνταγματάρχης Σαχίν, υποδιοικητής της 5ης ΤΘ Ταξιαρχίας. Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο ανωτέρω συνταγματάρχης μία μέρα πριν από το πραξικόπημα ήλθε σε επαφή με τον διοικητή της 54ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, ταξίαρχο Χινταέτ Αρί, τον διοικητή της 55ης Ταξιαρχίας ταξίαρχο Μπεκίρ Κοτζάκ, τον ταγματάρχη Μουράτ Τσελεμπίογλου και τον συνταγματάρχη-επιτελικό, Γκιούντογντου, διοικητή της 1ης ΤΘ Ταξιαρχίας που έχει έδρα το Μπαμπάεσκι και τους ζήτησε να είναι έτοιμοι για σύσκεψη.

Στη συνέχεια, στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του συνταγματάρχη Σαχίν, συμμετείχαν όλοι οι προαναφερθέντες, εκτός του διοικητή της 55ης ΜΚ Ταξιαρχίας, ταξίαρχο Κοτζάκ, ο οποίος δεν πρόλαβε να προσέλθει στη σύσκεψη, επειδή έκανε επιθεώρηση στις μονάδες της ταξιαρχία του, στο Ντεμίρκιοϊ
. Όμως μετά την επιθεώρηση, ο ταξίαρχος Κοτζάκ πήγε στην Αδριανούπολη, στο γραφείο του διοικητή της 54ης Ταξιαρχίας ταξιάρχο Αρί, για να ενημερωθεί σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη.

Μετά τη σύσκεψη, ο συνταγματάρχης Σαχίν, στον ομάδα που έκαναν στο Whats app με το όνομα «Εμείς είμαστε η ειρήνη στην πατρίδα» (Yurtta Sulh Biziz), έστειλε το μήνυμα «20.000 στρατιώτες στη Θράκη είναι έτοιμοι».Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, συνελήφθησαν και διαγράφηκαν από τα αρχεία του τουρκικού στρατού.

ΠΗΓΗ:  http://www.pontos-news.gr/article/154059/20000-toyrkoi-stratiotes-apo-tin-anatoliki-thraki-symmeteihan-sto-praxikopima
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ