2016-09-12 10:19:04
Φωτογραφία για Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν
Δευτέρα 12 Σεπτέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report

Επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας ότι όλοι οι γιατροί του ΠΕΔΥ σε 1,5 χρόνο δε θα πρέπει να διαθέτουν ιδιωτικό ιατρείο.

Επικοινωνιακή …επίθεση στην Υγεία αποφάσισε όπως φαίνεται να κάνει η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο περιθώριο της ΔΕΘ.

Εκτός από τις προσλήψεις στην Υγεία που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, που σπάνια μιλά δημοσίως για το… περιορισμένο ούτως ή άλλως έργο του στο υπουργείο Υγείας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους γιατρούς του ΠΕΔΥ.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 102 FM Θεσσαλονίκη, επανέλαβε ότι στο τέλος του 2017 όλοι οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα πρέπει να κλείσουν τα ιατρεία τους. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για τους σχεδιασμούς αλλά και τους προβληματισμούς: «Τι θα γίνει με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ και τα ιατρεία τους! Όλες οι λεπτομέρειες»


Παρά το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν πολλές δικαστικές αποφάσεις για γιατρούς του ΠΕΔΥ που τους δικαιώνουν και επιστρέφουν χωρίς να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, ο Ανδρέας Ξανθός δεν άφησε κανέναν περιθώριο: Όσοι επέστρεψαν με ασφαλιστικά μέτρα μέχρι το τέλος του 2017 πρέπει να κλείσουν τα ιατρεία τους.

Ωστόσο έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως υπάρχει προβληματισμός στην οδό Αριστοτέλους για τις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες δικαιώνουν η μία μετά την άλλη τους γιατρούς.

Γι αυτό άλλωστε και πολλοί έχουν επιστρέψει στο σύστημα. Δείτε ΕΔΩ σχετικά: «Αρχίζει η επιστροφή των απολυμένων γιατρών του ΠΕΔΥ! Πονοκέφαλος στο υπ.Υγείας».

Βέβαια ο υπουργός Υγείας δεν άφησε περιθώριο καθώς υπογράμμισε ότι όσοι απολύθηκαν οριστικά με τον Νόμο Γεωργιάδη, είναι μάλλον απίθανο να επιστρέψουν καθότι η επανατοποθέτησή τους θα θεωρηθεί πρόσληψη.

Κάτι που άλλωστε απαγορεύεται ρητώς χωρίς τη συγκατάθεση της τρόικας.

Γι αυτό άλλωστε προκαλεί αίσθηση πως οι ανακοινώσεις στη ΔΕΘ στράφηκαν γύρω από το θέμα των προσλήψεων στην Υγεία.

Να σημειωθεί ότι το 2015 κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευτεί για 4500 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία, ενώ κατά τους εργαζόμενους (ΠΟΕΔΗΝ) μέσα στο 2016 δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ