2012-05-17 09:52:27
Φωτογραφία για Γάμοι και αρραβώνες στη...,γαλάζια πολυκατοικία...!!!
ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΟ Αντώνης Σαμαράς είχε επικοινωνία με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Συζητήθηκαν η προεκλογική τακτική και οι θέσεις της ΝΔ. Η Ντ. Μπακογιάννη, εφόσον πάρει διαβεβαιώσεις πως η ΝΔ θα κινηθεί σε πιο φιλελεύθερη κατεύθυνση, δεν θα έχει πρόβλημα να οριστικοποιήσει τη θετική της απάντηση. Πιο κοντά στον δρόμο που οδηγεί στη ΝΔ βρίσκεται η κυρία Ντ. Μπακογιάννη, η οποία ήταν και το μόνο στέλεχος της Κεντροδεξιάς που είχε επισημάνει, στην πρώτη της μετά τις εκλογές δήλωση, την ανάγκη συνένωσης δυνάμεων προκειμένου να διασφαλιστεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται επισήμως από καμία πλευρά, υπήρξε χθες το πρωί επικοινωνία του ίδιου του κ. Σαμαρά με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, γεγονός που σημαίνει ότι η πρόταση του προέδρου της ΝΔ για επανένωση της Κεντροδεξιάς πήρε συγκεκριμένο περιεχόμενο.


Στη συζήτηση ετέθησαν όλα τα θέματα που αφορούν τη στρατηγική που είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς εν όψει των νέων εκλογών, τις θέσεις που θα προβάλει για το Μνημόνιο και την πορεία της οικονομίας γενικότερα, καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Καραμανλής πιστεύει ότι οι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις μπορούν να δώσουν λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα

Η κυρία Μπακογιάννη, η οποία είχε τις τελευταίες ημέρες διαδοχικές συσκέψεις με τα στελέχη που στήριξαν το πολιτικό της εγχείρημα αλλά και με τους στενούς της συνεργάτες, δεν κρύβει τις επιφυλάξεις που διατηρεί έναντι της πολιτικής του κ. Σαμαρά, αλλά δείχνει να έχει λάβει τις αποφάσεις της με γνώμονα την ανάγκη συνένωσης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Εφόσον πάρει διαβεβαιώσεις ότι η ΝΔ θα κινηθεί το επόμενο διάστημα προς μια πιο φιλελεύθερη κατεύθυνση, με ρεαλιστικές προτάσεις που θα εστιάζονται στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση κυρίως, δεν θα έχει πρόβλημα να οριστικοποιήσει τη θετική της απάντηση στον κ. Σαμαρά.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επίσης έχει επιφυλάξεις για την πολιτική και τις θέσεις που έχει εκφράσει η κυρία Μπακογιάννη, ανέλαβε την πρωτοβουλία της επαναπροσέγγισης διότι -όπως τονίζουν βουλευτές του κόμματος που ανήκουν στη λεγόμενη μετριοπαθή πτέρυγα- αντελήφθη ότι είναι αναγκαίο το «άνοιγμα» προς τον λεγόμενο φιλελεύθερο-μεσαίο χώρο προκειμένου όχι μόνο να διατηρήσει την εκλογική πρωτιά, αλλά και να διευρύνει τη διαφορά με το δεύτερο κόμμα.

Συγκατοίκηση

Ουσιαστικά, οι πιο ρεαλιστές στη ΝΔ παρουσιάζουν μια αναγκαστική, καταρχάς,

συγκατοίκηση των δύο κορυφαίων παραγόντων της Κεντροδεξιάς, και το εάν θα υπάρξει ή όχι κοινή πολιτική πορεία θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου.

Ενα από τα βασικά θέματα που αποτελούν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της κυρίας Μπακογιάννη και του κ. Σαμαρά είναι η τοποθέτηση σε εκλόγιμες θέσεις των τριών βουλευτών της ΝΔ που την ακολούθησαν και στήριξαν το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια έθεσε το θέμα στον πρόεδρο της ΝΔ, εξηγώντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για τη σύμπραξη η τοποθέτηση των κ. Κοντογιάννη, Μαρκογιαννάκη και Αυγενάκη σε εκλόγιμες θέσεις στις περιφέρειες Ηλείας, Χανίων και Ηρακλείου αντίστοιχα.

Για την ίδια δεν ζήτησε κάτι, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες εφόσον «κλειδώσει» η συμφωνία θα τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ενήμερος ο Κ. Καραμανλής

Στηρίζει την πολιτική της επανένωσης

Απόλυτα ενήμερος για την κινητικότητα που υπάρχει αυτή την ώρα στον χώρο της Κεντροδεξιάς είναι ο κ. Κ. Καραμανλής.

Βουλευτές της ΝΔ που τον επισκέφθηκαν τα τελευταία 24ωρα, τον ενημέρωσαν για τις εξελίξεις, εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ήθελε πάση θυσία να σχηματιστεί κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα -εν μέσω κρίσης- σε νέα αναμέτρηση, στηρίζει την πολιτική Σαμαρά για την επανένωση του χώρου, καθώς πιστεύει ότι οι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις μπορούν να δώσουν λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο δικής του εμπλοκής, που τίθεται από ορισμένους βουλευτές, ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ακόμη και να συμμετάσχει σε μια τέτοια συζήτηση.

Σε ό,τι αφορά την παρουσίασή του κατά τη νέα προεκλογική περίοδο, δεν θα πρέπει να αναμένεται τίποτα περισσότερο από όσα έπραξε και εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου. Θα υπάρξουν δηλώσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, αλλά και επισημάνσεις για την ανάγκη να υπάρξει φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.

Ο κ. Καραμανλής δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει πίεση από την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πορείας προς τις κάλπες, και πως όλοι θα περιμένουν τον σχηματισμό κυβέρνησης την επομένη. Εάν αυτό δεν συμβεί για δεύτερη φορά, τότε η κατάσταση θα γίνει αυτόματα πολύ δύσκολη, σημειώνει στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του με στελέχη της ΝΔ.

Γιάννης Σαραντάκος

[email protected]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ