2016-09-13 03:07:07
Φωτογραφία για Ενωμένοι Δημοσιογράφοι ΕΣΗΕΑ: Η ασταθής μνήμη του Αλέξη Τσίπρα
Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι θεωρούμε χρέος μας να θυμίσουμε στον Αλέξη Τσίπρα καθώς είτε έχει απώλεια μνήμης είτε σκόπιμα... προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια:

1. Όταν έκλεισε η ΕΡΤ, σύσσωμος

ο δημοσιογραφικός κλάδος - συνεπώς και οι δημοσιογράφοι στα ιδιωτικά κανάλια -

πραγματοποίησαν μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων, σε συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Ας θυμηθεί την 6ήμερη απεργιακή κινητοποίηση.

2. Όταν έκλεισε το ALTER, όπως και η Ελευθεροτυπία, η Απογευματινή, ο Αδέσμευτος Τύπος, το Derby, η Αθλητική Ηχώ, η Sportime κ.α. «μαγαζιά», οι δημοσιογράφοι παραμείναμε ενωμένοι.

Υπενθυμίζουμε όμως ότι αυτή την φορά απολύει η κυβέρνηση.

3. Οι δημοσιογράφοι δεν αντιδρούμε επειδή αποφασίσατε να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Αντιδρούμε όμως γιατί η κυβέρνηση με προκλητικό τρόπο μειώνει δραματικά τις θέσεις εργασίας ενώ δεν εξασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα


4. Θεωρούμε προσβλητικό για τον δημοσιογραφικό κόσμο ο πρωθυπουργός της χώρας να μιλάει με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο επειδή μια ερώτηση είναι ενοχλητική. Θα πρέπει να θυμίσουμε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να καταστρατηγηθεί και μια σημαντική επισήμανση στις ερωτήσεις δίνουμε απαντήσεις και όχι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.

5. Καλό θα είναι επίσης οι υπουργοί και βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΑΝΕΛ να δίνουν λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού λαού παρά να πραγματοποιούν αήθεις επιθέσεις και να εμφανίζονται τόσο γκουβαρντάδες.

Ζητάμε ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνηση τι θα γίνουν οι 1877 εργαζόμενοι στα ιδιωτικά μέσα ;. Γιατί δεν προχωράει άμεσα στην αδειοδότηση των θεματικών καναλιών όπως είχε δεσμευθεί

; Επίσης γιατί η κυβέρνηση που μας λέει ότι διασφαλίζει τους εργαζόμενους στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες δεν κατοχυρώνει πουθενά τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ