2012-05-17 09:59:03
Φωτογραφία για «Δεν πρόκειται να δεχθώ ξανά λάθη σε θέματα προϋπολογισμού»
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ενημέρωσε κορυφαία στελέχη στο Κογκρέσο ότι, "είναι έτοιμος να συνεργαστεί με... τους αιρετούς του δικού του κόμματος, αλλά και των Ρεπουμπλικάνων, πάνω σε μια 'εξισορροπημένη' περιστολή του κρατικού ελλείμματος, μη επιτρέποντας σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί η λύση του προβλήματος την ύστατη, κυριολεκτικά, στιγμή (σ.σ.: όπως συνέβη πέρυσι τον Αύγουστο).

Ο προεδρικός εκπρόσωπος, κ. Τζέι Κάρνεϊ διευκρίνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσκάλεσε σήμερα τα κορυφαία στελέχη και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο σε ένα μεσημεριανό γεύμα (σάντουϊτς), τονίζοντάς τους ότι «σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να επαναληφθεί η πολιτική κρίση του θέρους πέρυσι, ή να αναβιώσει η παλαιά κομματική διένεξη».

«Κατέστησε σαφές ο πρόεδρος Ομπάμα ότι η πανωλεθρία στα θέματα του προϋπολογισμού, που υποστήκαμε πέρυσι τον Αύγουστο, δεν θα ξαναδημιουργηθεί», υπογράμμισε ο Κάρνεϊ. «Θέλουμε κάποια νέα έσοδα, κάποιες περιστολές κρατικών δαπανών όπως, παραδείγματος χάρη, οι δαπάνες κάποιων κοινωφελούς χαρακτήρα κρατικών προγραμμάτων», πρόσθεσε ο προεδρικός εκπρόσωπος.

'Όμως, οι Ρεπουμπλικάνοι πάγια στο Κογκρέσο εναντιώνονται στην αύξηση φόρων, διατηρώντας την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ