2016-09-15 13:44:07
Φωτογραφία για Πωλείται: BMW 2000tii Touring 1972 φτιαγμένη από την Alpina
 Σε όποια σχολή αυτοκινήτου κι αν ανήκεις, αν είσαι γνήσιος petrolhead, αποκλείεται να μην έχεις αγαπήσει τις μπερλίνες της Neue Klasse της BMW, του ’60 και του ’70.

Ειδικά στη φόρμα της 2002, υπάρχουν κλασικές σπορ μπερλίνες, ακατάλυτες από τον πανδαμάτορα χρόνο, που παγίωσαν τη θέση της BMW στο αυτοκινητικό στερέωμα ως της εταιρείας του «απόλυτου μηχανήματος οδήγησης». Αλλά υπάρχουν κι άλλες, πιο κουλ εκδόσεις, όπως αυτή η 2000tii Touring.

Αυτή την εβδομάδα, η Lodge Bonhams Auction έχει βγάλει στο σφυρί μια από τις ελάχιστες 2000tii Touring που εισήχθησαν ιδιωτικά στις ΗΠΑ. Το αυτοκίνητο ξεκίνησε τη ζωή του ως ένα κομμάτι βελτιωμένο εξαρχής από την Alpina, και είχε μέχρι σήμερα δύο ιδιοκτήτες. Τον αρχικό που το κράτησε από το 1972 μέχρι το 2013, οπότε και αγοράστηκε από το σημερινό ιδιοκτήτη που το έχει στη στατική συλλογή του.

H BMW 2000tii Touring που βλέπετε διαθέτει ένα φάκελο με χαρτιά για τα πάντα
. Από το τιμολόγιο της Alpina μέχρι την πρόσφατη μέτρηση συμπίεση των κυλίνδρων της. Και μιας και μιλάμε για βελτίωση εγκεκριμένη από το εργοστάσιο, να αναφέρουμε ότι το αυτοκίνητο φορά κιβώτιο 5άρι σασμάν dogleg με μπλοκέ διαφορικό 75% (!) και τελική σχέση μετάδοσης 3,9:1, αεριζόμενους δίσκους πίσω, γρήγορο τιμόνι, βοηθητικό καντράν VDO, ανάρτηση με χαμηλωμένο set-up Alpina, αμορτισέρ Bilstein και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές, ορίτζιναλ ζάντες Alpina 5,5Jx13 της Borrani κ.ά.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης του, κάτοικος του Maryland, απευθύνθηκε σε έναν ατζέντη, για να τον βοηθήσει να σετάρει το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις ορέξεις του, να κάνει την παραγγελία και να αναλάβει την εισαγωγή του στις ΗΠΑ, μιας και το αυτοκίνητο δεν εισήχθη ποτέ επίσημα στη χώρα αυτή. Αποφάσισαν δε να διατηρήσουν αμετάβλητες τις στοκ ευρωπαϊκές προδιαγραφές του μοτέρ tii για να μην αντιμετωπίσουν κωλύματα πιστοποίησης κατά την εισαγωγή. Και η αλληλογραφία μεταξύ του ιδιοκτήτη και του αντίκλητού του περιλαμβάνεται στο φάκελο του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο έχει μεν 83.000 μίλια στο οδόμετρο, αλλά είναι τόσο καλά χρησιμοποιημένο, τόσο σπάνιο, τόσο καλά συντηρημένο και τόσο αναλυτικά τεκμηριωμένο με έγγραφα, που θα λέγαμε πως αξίζει τον κόπο να το αγοράσεις και να το φέρεις στην Ελλάδα. Και όπως λέει ο πωλητής, το αυτοκίνητο έχει τέτοιες επιδόσεις, ακρίβεια στο δρόμο και τέτοια φρένα που βάζει κάτω αυτοκίνητα όπως μια Porsche 911 του 1965 και μια Alfa Romeo GTV του 1969 που επίσης βρίσκονται στην ιδιοκτησία του.

Όποιος ενδιαφέρεται και μπορεί να ξεπεράσει το κώλυμα των capital controls, ας βιαστεί. Μέχρι στιγμής πριν τελειώσει η δημοπρασία, ο τελευταίος πλειοδότης έχει χτυπήσει με $25.000 ή €22.275.

Το ατυτοκίνητο πουλήθηκε έναντι $36.300 ή €32.275.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ