2016-09-16 17:33:11
Φωτογραφία για Με ειδική πτήση στην Κρήτη το σεπτό σκήνωμα του Μακαριστού Ευγένιου – Δείτε πότε θα φτάσει στο Ηράκλειο
Με αεροπορική πτήση της Aegean αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη το σεπτό σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας, κυρού Ευγένιου που χθες άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η πτήση αναχωρεί από το αεροδρόμιο Αθηνών στις 8.30 το βράδυ και αναμένεται να φτάσει στο «Ν. Καζαντζάκης» στις 9.15 το βράδυ με τους Αρχιερείς της Κρήτης να υποδέχονται το σεπτό σκήνωμα του κυρού Ευγενίου.

Αμέσως μετά οι Αρχιερείς θα συνοδεύσουν το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου στην Ιεράπετρα.

Την Κυριακή η εξόδιος ακολουθία

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι αναμένεται τα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητεία κυρού Ευγενίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεργίου Ιεράπετρας.

Όπως αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου το πρωί του Σαββάτου και το πρωί της Κυρικής θα τελεσθούν Αρχιερατικά Συλλείτουργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεν πένθος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης θα φέρει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ενώ τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος ορίστηκε τοποτηρητής στην χηρεύουσα Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ