2016-09-19 10:13:09
Φωτογραφία για Με πολύ κόσμο τα εγκαίνια του Αρχ. Μουσείου Κω, παρουσία του υπ. Αριστείδη Μπαλτά [video]
Σε μία όμορφη, από κάθε άποψη, βραδιά πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Κω, στις 7 στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο Αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού καθηγητή Αριστείδη Μπαλτά, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου, του Επάρχου Κω Γ. Χαλκιδιού, του Δημάρχου Γ. Κυρίτση, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων και πλήθος κόσμου και επισκεπτών.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της Υπηρεσίαε Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

Με την τέλεση του αγιασμού ακολούθησαν οι χαιρετισμοί αρχικά από τον υπουργό, στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος και η κα. Μαρία Μιχαηλίδου, Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Εν συνεχεία οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από την ριζική ανανέωση, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο όροφο.


Το κτιριακό διώροφο οικοδόμημα, στο οποίο στεγάζεται το σημερινό αρχαιολογικό Μουσείο της Κω, είναι διατηρητέο μνημείο της εποχής της Ιταλοκρατίας, κτισμένο το 1935. Στον ισόγειο χώρο, κυρίως στον προθάλαμο, στη δυτική, βορειοδυτική, βόρεια, ανατολική αίθουσα και στο αίθριο εκτίθενται τα σημαντικότερα έργα γλυπτικής, καθώς και ψηφιδωτά.

Η βραδιά έκλεισε με μουσική εκδήλωση, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια, με τους Σταμάτη Παυλού και Στάθη Σκανδαλίδη.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ