2016-09-19 21:45:17
Φωτογραφία για Ελπίδες για μικρή ανάκαμψη στο χρηματιστήριο
Με το κλείσιμο των Παραγώγων και τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων λόγω διαγραφής των μετοχών OTE, Alpha Bank, Eurobank  από τους δείκτες Stoxx, εκλείπουν δύο παράγοντες που αποτέλεσαν τροχοπέδη για το ΧΑ τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, Η αγορά μπορεί πλέον να αποκτήσει κατεύθυνση  και το σενάριο βραχυχρόνιας ανάκαμψης ισχυροποιείται. Σημαντικοί παράμετροι για τη διαμόρφωση κλίματος και τάσης θα είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και η εικόνα που θα διαμορφωθεί στι διεθνείς αγορές.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η μεταβλητότητα στις αγορές θα αυξηθεί, καθώς θα συνεχίζεται η σεναριολογία για τα αμερικανικά επιτόκια, ενώ νέα "επεισόδια" αναμένονται στον υπόγειο αμερικανογερμανικό πόλεμο, με κορυφή του παγόβουνου την  επιβολή αστρονομικού προστίμου 14 δισ. στην Deutsche bank.

H ελληνική αγορά βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή,αντιμέτωπη με εσωτερικές αβεβαιότητες και με την επιφυλακτικότητα των ξένων διαχειριστών. Χωρίς μεγαλύτερη κινητικότητα των ξένων που θα αύξανε τον ημερήσιο τζίρο και τον όγκο συναλλαγών,  δεν υπάρχει δυνατότητα να αποκτήσει τάση και δυναμική το ΧΑ.

Μετά την ισχυρή ενδοσυνεδριακή αντίδραση της Παρασκευής οι τεχνικές ενδείξεις έχουν βελτιωθεί και ο ελπίδες για περαιτέρω ανάκαμψη αναθερμάνθηκαν.  Ομως οι προοπτικές είναι αβέβαιες, καθώς τα βασικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές παραμένουν ανοιχτά, ενώ το πολιτικοοικονομικό περιβάλλον παραμένει ρευστό και ευμετάβλητο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ